Siri suggesties en Siri Shortcuts

Nieuwe Siri Shortcuts beta bevat HomeKit-functies

Apple bracht vannacht een nieuwe beta van de Siri Shortcuts-app uit, waarmee je nu ook beperkte HomeKit-functies tot je beschikking hebt.

Siri Shortcuts met HomeKit

Met de nieuwe Siri Shortcuts-beta kunnen ontwikkelaars alvast allerlei functies van HomeKit testen. Veel nieuwe functies zitten er niet in de update, maar je kunt wel voor het eerst enkele HomeKit-acties opnemen in je automatiseringen. De update is alleen te bekijken als je de iOS 12 beta draait en toegang hebt gevraagd voor de beta van de Shortcuts-app. Dit is een aparte app waarmee je Siri Shortcuts kunt maken.

Nog wat omslachtig
Je kunt nu contextgebonden Siri Suggestions in iOS 12 beta 6 gebruiken, de beta die eerder deze week verscheen. Je vindt de nieuwe opties onder Siri Suggestions, als aparte workflow-categorie. Ook kun je ‘home’ of ‘woning’ invoeren in het zoekveld. Je kunt bijvoorbeeld een HomeKit-scene op maat gebruiken of macro’s samenstellen waarmee je meerdere acties voor slimme apparaten met elkaar combineert. Echt makkelijk werkt het nog niet. Je kunt bijvoorbeeld geen lijst te zien krijgen van beschikbare HomeKit-acties, maar je moet eerst een gewenste scene activeren en daarna terugkeren naar de Shortcuts-app om te zien of er een Siri-suggestie voor is gemaakt.

Siri Shortcuts met HomeKit

In Shortcuts 2.0 vind je ook nog wat bugfixes en andere kleine verbeteringen. Siri Shortcuts komt in het najaar beschikbaar voor iedereen. Je kunt hiermee, net als met de Workfow-app waar het op gebaseerd is, allerlei acties automatiseren door ze als regels achter elkaar te zetten. Zo kun je bij het naar huis gaan zorgen dat de verwarming wordt ingeschakeld en dat je partner een berichtje krijgt dat je onderweg bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2018, 11:00
Bron Bron Apple Insider
Categorie Diensten
Onderwerpen homekit, shortcut, siri

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.