Apple Music klassieke muziek

Apple Music geeft nu advies over klassieke muziek

Samenwerking met Deutsche Grammophon

Apple is een samenwerking gestart met Deutsche Grammophon, waardoor je nu meer afspeellijsten rondom klassieke muziek kunt beluisteren.

Het nieuwe klassieke kanaal met Deutsche Grammophon-afspeellijsten is hier te vinden, al moet je natuurlijk wel abonnee zijn van Apple Music. Deutsche Grammophon is een van de bekendste klassieke muzieklabels wereldwijd. Je vindt in het kanaal video’s van concerten, drie radiostations die gewijd zijn aan klassieke muziek van Beethoven, Mozart en Bach en heel veel albums om naar te luisteren.


Met DG Playlist krijg je onder andere hoogtepunten van het Salzburg Festival 2008 te horen, met onder andere Gounod’s ‘Roméo et Juliette’, uitgevoerd door tenor Rolando Villazón. Terwijl je naar de volledige opera luistert kun je ook alles op video zien.

Apple Music klassieke muziek

Deutsche Grammophon is van plan om het kanaal regelmatig te updaten. En dat is ook wel nodig, want momenteel is de keuze nog beperkt. Als je van Daniil Trifonov of Peter Gregson houdt kom je in ieder geval nu al aan je trekken. Er zijn ook video-optredens van Daniil Trifonov en Ildar Abdrazakov te zien.

Apple werkt al langere tijd met Deutsche Grammophon samen. In 2016 verscheen er al een eigen kanaal op Apple Music, waardoor er nu al meer dan twintig afspeellijsten zijn. Volgens Dr. Clemens Trautmann, president van Deutsche Grammophon, is er keuze genoeg uit klassieke muziek, maar hebben mensen maar weinig tijd en aandacht meer om te luisteren. In plaats van je tijd verdoen met slechte uitvoeringen kun je met de afspeellijsten in Apple Music betere muziek beluisteren en de echte essentials ontdekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2018, 14:30
Bron Bron iDownloadblog
Categorie Diensten
Onderwerp apple music
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.