Professionele camera-app Obscura 2 nu op de iPad

En nog tijdelijk gratis ook!

Goed nieuws voor fotografie-fans: de bekroonde camera-app Obscura 2 is nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. Met deze app kun je nog mooiere foto's maken, dankzij een overzichtelijke interface met heel veel mogelijkheden.

Ontwikkelaar Ben McCarthy liet weten dat hij oorspronkelijk de iPad-versie al aan het begin van ze zomer had willen uitbrengen. Maar hij moest het uitstellen omdat nog niet alles klaar was. Eerst wilde hij een grote Obscura 2-update uitbrengen. De nieuwste update daarvan, Obscura 2 versie 1.2 is helemaal geoptimaliseerd voor de iPad maar werkt natuurlijk ook nog prima op de iPhone. Sterker nog: de ontwikkelaar heeft de app zo gemaakt dat je het met één hand op de iPhone kunt gebruiken.


In 2015 verscheen Obscura voor het eerst, in een periode dat er vrij veel professionele camera-apps voor iOS uitkwamen. De update die nu is verschenen lost ook een paar bugs voor 4-inch toestellen zoals de iPhone SE en iPhone 5s op, zoals het niet afgaan van de flitser en het vastlopen van de camera-feed.

Obscura 2 voor iPad

Ben vertelt dat er nog een paar spannende nieuwe functies aankomen, waar hij nog niets over kan vertellen. Wel komen er extra talen aan. Obscura 2 is een camera-app met veel handmatige instellingen, die tegelijk makkelijk te bedienen is en veel mooie filters bevat.

Obscura 2

Het leuke is dat je de app tijdelijk gratis in je bezit kunt krijgen via de Apple Store-app, waardoor je €5,49 bespaart. Instructies hiervoor kun je hier vinden: Veelzijdige camera-app Obscura 2 nu gratis te downloaden via Apple Store-app. Je moet hiervoor wel de instructies uit onderstaand artikel volgen, anders betaal je alsnog de volle prijs.

De vorige update (1.1) voegde instellingen voor de witbalans toe en verbeterde het bekijken van metadata. Zo kun je sindsdien een kaart met je foto’s bekijken. Ook kwamen er nieuwe premium-filters bij. Met Obscura 2 kun je foto’s maken in de formaten RAW, HEIC, JPEG en Live Photo’s. Ook kun je de intensiteit van de flitser regelen, de sluitertijd nauwkeuriger aanpassen dan met de standaard camera-app en nog veel meer.

De update is gratis voor bestaande gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2018, 9:44
Categorie Apps
Onderwerp camera
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.