craig-federighi-presentatie

Siri is nu in handen van Craig Federighi

De leiding van Siri is overgenomen door Craig Federighi. Hij is vanaf nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling en nieuwe functies van Siri. Hij neemt de taak over van Eddy Cue.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

De ontwikkeling van Siri stond tot op heden onder leiding van Eddy Cue, maar dat gaat veranderen. Cue is niet meer verantwoordelijk voor Apple’s spraakassistent. In plaats daarvan bepaalt Craig Federighi wat er met de verdere ontwikkeling van Siri gaat gebeuren.

craig-federighi-presentatie

Siri verhuist van Eddy Cue naar Craig Federighi

Eddy Cue is al een aantal jaren verantwoordelijk voor alles op het gebied van diensten, zoals de iTunes Store, Apple Pay, Apple Maps en andere soortgelijke diensten. Ook Siri hoorde daarbij, waardoor hij veel te zeggen had over de ontwikkeling van de spraakassistent. De laatste jaren is het echter Craig Federighi die tijdens keynotes nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Siri aankondigde. Deze wijziging in functie is nu officieel, want op Apple’s overzichtspagina van topmannen en topvrouwen staat nu dat Federighi verantwoordelijk is voor Siri.

https://www.iculture.nl/uitleg/craig-federighi/

Craig Federighi met Siri.

Deze keuze komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eddy Cue is verantwoordelijk voor onder andere Apple Music en met Apple’s groeiende aandacht voor originele content heeft hij het drukker dan ooit. Eddy Cue zal ook zijn handen vol hebben aan zaken als iCloud, de verdere uitrol van Apple Pay en de continue wijzigingen in diensten als Apple Kaarten. Craig Federighi hield zich al die tijd bezig met de ontwikkeling van iOS en macOS. Aangezien Siri een steeds belangrijker onderdeel wordt van vooral iOS, is het dus logisch dat Craig Federighi ook de belangrijkste beslissingen over Siri neemt.

Siri krijgt in iOS 11 weer heel wat vernieuwingen. Zo klinken de stemmen een stuk natuurlijker (ook in het Nederlands!) en kun je ook met Siri vertalen. Ook werkt Siri straks met meer apps en kun je ook vragen stellen door te typen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 14:47
Categorie Apple
Onderwerpen craig federighi, eddy cue, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.