[IFA2017] Round-up: deze accessoires zijn aangekondigd tijdens de IFA 2017

Wat zijn de leukste en interessantste aankondigingen van de IFA 2017? In deze round-up hebben we enkele oordopjes, speakers, smartwatches en andere accessoires op een rij gezet.

De IFA-beurs in Berlijn is nog in volle gang, maar er is al een hele reeks aan producten aangekondigd die de moeite waard zijn om te bekijken. Van drones tot draadloze oordopjes en smartwatches: er is weer van alles tijdens deze techbeurs aangekondigd. We zetten de belangrijkste aankondigingen voor Apple-gebruikers op een rij.


DJI Mavic Pro Platinum vliegend in het donker.

Round-up van IFA 2017-gadgets

IFA is al jarenlang een populaire beurs waar onder andere nieuwe consumentenelektronica aangekondigd. Allerlei bedrijven zijn hierbij aanwezig, waaronder ook grote partijen als Philips en Samsung, maar ook de kleinere makers van bijvoorbeeld slimme stofzuigers. Bekijk hieronder enkele voor Apple-gebruikers relevante aankondigingen op het gebied van smart home, draadloze oordopjes en smartwatches.


QardioBase 2

De QardioBase is een slimme weegschaal van het merk Qardio, maar de nieuwe versie met de naam QardioBase 2 is op een aantal punten aangepast. Zo is de weegschaal een slagje groter voor betere stabiliteit en zit er een vernieuwd sensorensysteem in verwerkt. Dit nieuwe systeem moet als resultaat betrouwbare metingen opleveren. Ook het beeldscherm op de weegschaal is iets verbeterd en krijg je duidelijkere feedback als de weging klaar is. Het handigste is dat de weegschaal voorzien is van een oplaadbare batterij, in plaats van AAA-batterijen. Deze oplaadbare batterij zou het op één lading zo’n twaalf maanden vol moeten houden.

QardioBase 2 weegschaal.

De QardioBase 2 werkt met de Qardio-app. Deze werkt weer samen met Apple Health, zodat alle gegevens automatisch overgeplaatst worden naar de Gezondheid-app. Ook is er een app op de Apple Watch-beschikbaar. De QardioBase 2 kost €149,99.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Neato Botvac D7 Connected

Neato is de maker van de slimme stofzuigers en de Botvac D7 is het nieuwste model. Met dit nieuwe model is het niet meer nodig om markeringen in huis aan te brengen waar de stofzuiger vooral niet moet komen. Met deze nieuwe versie laat je de stofzuiger eerst zijn gang gaan, waarna je via de Neato-app aangeeft waar hij niet mag komen. Bovendien werkt deze stofzuiger samen met IFTTT, de Neato Chatbot in Facebook, Amazon Alexa en Google Home. Er is ook een Apple Watch-app beschikbaar. De Neato Botvac D7 Connected gaat in Nederland ongeveer €899 kosten.

Neato Botvac D7.


DJI Mavic Pro Platinum en Phantom 4 Pro

Voor droneliefhebbers heeft DJI twee nieuwe modellen aangekondigd. De DJI Mavic Pro Platinum is identiek aan de normale Mavic Pro, maar heeft een nieuwe platinum uitstraling. Qua specificaties is deze ook verbeterd, want hij maakt 60% minder geluid en heeft een vliegtijd van 30 minuten. Bovendien maakt hij gebruik van nieuwe propellers, zodat hij minder stroom verbruikt. De Mavic Pro Platinum kost $1.099. De Phantom 4 Pro is vooral bedoeld voor professionals en is wat donkerder van kleur en heeft de naam Obsidian.

Daarnaast is er ook nog een software-update onderweg voor de Spark, de kleinste drone in het assortiment. Het gaat om een nieuwe Sphere-stand voor de camera, waardoor je een vissenoogeffect krijgt. Het is nog onduidelijk wanneer de update precies beschikbaar is, maar deze wordt onderdeel van de DJI Go 4-appupdate.

DJI Mavic Pro Platinum.


Marshall multi-room speaker

Gitaarmerk Marshall komt nu met een eigen multi-room speaker, vergelijkbaar met Sonos. De speakers hebben een retro-look en werken met AirPlay. In totaal zijn er drie modellen, genaamd de Acton, Stanmore en de Woburn, elk in hun eigen formaat. Alle speakers werken draadloos en met de bijbehorende app pas je allerlei instellingen aan. De speakers verschijnen eind september en de prijzen variëren van $350 tot $600.

Marshall multi-room speakers.


Sennheiser draadloze oordopjes

Sennheiser komt met drie nieuwe koptelefoons. Het gaat om twee nieuwe draadloze oordopjes en een opvolger van een eerdere set oordopjes. De nieuwe CX 7.00BT is een set draadloze oordopjes die onderling met elkaar verbonden zijn door middel van een kabeltje. Er zit bovendien een nekband aan verbonden voor betere comfort. Je kunt hem ook gebruiken als headset dankzij de ingebouwde microfoon en de batterij gaat zo’n tien uur mee. De HD1 Free is een draadloos model van de HD1-familie en bestaat ook uit twee oordopjes die met een kabeltje onderling verbonden zijn. De batterij gaat zes uur mee en er zit een afstandsbediening met drie knoppen aan vast, inclusief microfoon.

Sennheiser HD1 Free.

Tot slot is er nog de IE 80 S, een verbeterde versie van de eerdere oordopjes. Het gaat hier om een set bedrade oordopjes en volgens Sennheiser passen deze beter. Het design lijkt wat aangepast te zijn, met onder andere zwarte en rode kleuren. De twee eerstgenoemde oordopjes zijn beschikbaar vanaf oktober, terwijl de IE 80 S vanaf september in de winkels moet liggen. Een prijs voor deze oordopjes is niet bekendgemaakt.


Bang & Olufsen Beoplay E8

Bang & Olufsen komt met een AirPods-concurrent: de Beoplay E8. Net als de AirPods zijn dit kleine oordopjes zonder kabel, waardoor ze volledig draadloos zijn. Opladen doe je met het bijgeleverde doosje, waarin je ze ook kunt opbergen. De audio-kwaliteit ligt volgens B&O hoger dan bij concurrenten, maar op een aantal andere aspecten zijn de specificaties wat minder. De batterijduur is (inclusief bijladen via de case) zo’n twaalf uur en ook de prijs is wat hoger. Voor de Beoplay E8 betaal je namelijk €299, fors hoger dan de AirPods. De Beoplay E8 is beschikbaar vanaf midden oktober.

https://www.youtube.com/watch?v=F0wdDXB7wIk


Sony WF-1000X

Ook Sony komt met soortgelijke oordopjes onder de naam WF-1000X. Ook hier gaat het om volledig draadloze oordopjes, maar zijn wel uitgerust met ruisonderdrukking. De Adaptive Sound Control zorgt ervoor dat de ruisonderdrukking automatisch in- en uitgeschakeld wordt, afhankelijk van je acties. Een enkele batterijlading houdt het drie uur vol en met de case kun je ze nog twee keer bijladen. De Sony WF-1000X zijn beschikbaar vanaf begin september en een set oordopjes kost €219, een paar tientjes meer dan de AirPods dus.

https://www.youtube.com/watch?v=kxRXwkVWmBE


Philips Bass+ True Wireless

Philips mag niet achterblijven en brengt de Philips Bass+ op de markt. Deze set lijkt erg op de Bragi The Headphone, met bijbehorend oplaaddoosje. Zoals de naam van deze Philips-oordopjes al doet vermoeden, ligt de focus vooral op het basgeluid. De oordopjes zijn dan ook wat groter dan andere soortgelijke oordopjes. Doordat ze wat groter zijn, is ook de batterijduur wat langer. Deze set kan zo’n zes uur mee gaan en in combinatie met de oplaadcase wordt dit verdubbeld. Wanneer deze precies in Nederland beschikbaar komen is niet bekend, maar in Amerika kost deze set $130.

Philips Bass+ True Wireless.


Garmin vivoactive 3

Smartwatchmaker Garmin komt met de vivoactive 3, een slim horloge dat uitgerust is met GPS. Je kunt hem dus gebruiken om mee te hardlopen, maar het horloge ondersteunt ook het nieuwe Garmin Pay. Via NFC kun je dus op bepaalde plekken betalen, al werkt dit nog niet in Nederland. Het horloge is uitgerust met Gorilla Glass en heeft een touchscreen. Er zit ook een barometer en een thermometer in, voor nauwkeurige weersinformatie. In totaal zitten er vijftien activiteiten ingebouwd en kun je allerlei metingen doen, zoals VO2 Max en berekent hij je zogenaamde fitnessleeftijd. Je kunt ook zwemmen met de vivoactive 3. De vivoactive 3 is beschikbaar vanaf het vierde kwartaal en kost €329,99.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Samsung Gear Sport, Gear Fit2 Pro en IconX

Samsung komt dit najaar met twee directe concurrenten voor de Apple Watch. Het gaat om twee nieuwe modellen van de fitnesshorloges. De Gear Sport is een ronde smartwatch met een AMOLED-scherm. Dit horloge draait op Tizen, het besturingssysteem van Samsung. Je kunt met het horloge ook onder water zwemmen en het bevat een hartslagmeter en GPS. De Gear Sport is daardoor, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt om mee te sporten. De Gear Sport wordt verkrijgbaar in zwart en blauw. De Gear Sport heeft een adviesprijs van €350 en is verkrijgbaar vanaf 27 oktober.

Samsung Gear Sport.

De Gear Fit2 Pro is geen smartwatch maar een fitnesstracker. Qua functies lijkt deze erg op de Gear Sport, maar dan met een armband-achtig design. Het gebogen scherm is maar 1,5-inch groot en moet het doen zonder NFC-ondersteuning. De Gear Fit2 Pro verschijnt in rood en zwart en kost €230. Deze komt in Nederland beschikbaar vanaf 15 september. Tot slot heeft Samsung nog nieuwe versies van de IconX-oordopjes aangekondigd. Deze heeft een betere batterijduur en 4GB interne opslagruimte per oordopje. Ook deze kosten €230 en verschijnen later dit jaar.

Samsung Gear Fit2 Pro.


Andere IFA 2017 aankondigingen
We hebben de afgelopen dagen ook enkele andere IFA-aankondigingen los besproken. Bekijk hieronder de aankondigingen van Philips Hue met verbeterde HomeKit-ondersteuning, de SanDisk iXpand Base en de tado-verbeteringen.

Bekijk ook

[IFA2017] Philips Hue-accessoires werken binnenkort met HomeKit, nieuwe armaturen op komst

De Hue Tap, Hue Motion Sensor en dimschakelaar werken binnenkort ook met HomeKit. Ook heeft Philips nieuwe Hue-armaturen aangekondigd en komen er nieuwe starterpakketten.
Bekijk ook

[IFA2017] SanDisk iXpand Base laadt je iPhone op en maakt automatisch een backup

SanDisk komt met de nieuwe iXpand Base, een accessoire waar je zowel je iPhone mee kan opladen als een lokale backup mee kan maken. De iXpand Base maakt de backups via de bijbehorende app.
Bekijk ook

[IFA2017] Tado-thermostaat geeft je meer inzicht in energieverbruik

Tado heeft een Slimme Klimaatassistent toegevoegd aan de app, die overzichten geeft van je energiebesparing. Ook houdt de HomeKit-thermostaat rekening met het weer en openstaande ramen.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.