Siri suggesties en Siri Shortcuts

Apple stelt Siri Shortcuts-app beschikbaar aan ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen voor het eerst aan de slag met de Siri Shortcuts-app. De app werd aangekondigd tijdens WWDC 2018 maar zat nog niet in de beta's.

Met Siri Shortcuts kunnen gebruikers in iOS 12 zelf allerlei Siri-acties programmeren. Je kunt nieuwe shortcuts maken op basis van suggesties in de Instellingen-app, maar je kunt ze ook met de hand maken in de Shortcuts-app. In de iOS 12 beta’s zochten ontwikkelaars vergeefs naar de app. Nu kunnen ze er wel gebruik van maken, maar het werkt wel via een omweg.

Shortcuts-app voor ontwikkelaars

Via het Developer Center kunnen ontwikkelaars toegang vragen voor TestFlight, de testomgeving van Apple. Na het inloggen kun je een verzoek indienen om de app te mogen proberen. Apple zegt dat een selecte groep gebruikers via e-mail te horen krijgt of ze met de Shortcuts-app aan de slag mogen.

iOS 12 Siri Shortcuts met Library.

Siri Shortcuts is gebaseerd op de Workflow-app die Apple in 2017 overnam. Je kunt meerdere stappen achter elkaar zetten, ook activiteiten die je met apps van derden moet doen. Vervolgens kun je de acties laten uitvoeren door een spraakcommando met Siri te geven. Shortcuts zijn ook aan te passen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om allerlei Spotify-afspeellijsten te bedienen met Siri. Spotify moet de iOS-app daarvoor wel aanpassen.

Siri Shortcuts opdrachten

Bij de aankondiging van iOS 12 op de WWDC 2018 vertelde Apple dat de Shortcuts-app dit najaar beschikbaar zou komen. Het was onduidelijk of ontwikkelaars er al eerder mee aan de slag konden. En dat blijkt nu wel, al zal het aantal beperkt zijn. Ook zal het aantal acties dat je met Shortcuts kunt uitvoeren aanvankelijk nog beperkt zijn. Er zit geen iCloud-synchronisatie in en veel acties ontbreken nog. Zo kun je geen apps openen als het toestel is vergrendeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2018, 20:45
Categorie Apps
Onderwerpen shortcut, siri

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.