Sentri: iPhone-beveiligingssysteem praat met slimme apparaten

De Sentri is een slim beveiligingssysteem met iPhone-app, dat kan communiceren met Philips Hue, Belkin WeMo en de Nest-thermostaat.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Sentri beveiligingApple wil in iOS 8 alle apparaten in huis met een iPhone-verbinding beter met elkaar koppelen, maar daar zijn ze niet alleen in: het nieuwe beveiligingssysteem Sentri heeft vergelijkbare plannen. Hang dit apparaat aan de muur en je hebt een bewegingsdetector, microfoon, camera en veel meer sensoren die de situatie in huis in de gaten houden. Je kunt de Sentri ook koppelen aan bijvoorbeeld WeMo-stroomschakelaars en Philips Hue-lampen, zodat al je slimme accessoires met één app bediend worden.

Sentri heeft een HD-camera met nachtvisie, een microfoon, speaker, bewegingsdetector, thermostaat, lichtsensor, vochtsensor en accelerometer. Daarnaast kan het systeem de huidige luchtkwaliteit meten. Met al deze informatie kan de Sentri zien of er iets bijzonders in huis aan de hand is. Wordt er bijvoorbeeld een bijzonder hoge temperatuur geconstateerd, dan is er wellicht sprake van brand. Wordt er midden in de nacht beweging gedetecteerd? Dan is dat misschien een inbreker.

Omdat je ook andere iPhone-accessoires aan Sentri koppelt, kan het beveiligingssysteem met andere apparaten in huis samenwerken. Ziet de lichtsensor dat de verlichting aanstaat maar dat er al uren geen beweging in huis is, dan kunnen de Hue-lampen automatisch worden uitgeschakeld. Een Nest-thermostaat en de ingebouwde thermostaat van de Sentri kunnen in theorie informatie uitwisselen, om beter te onderstellen of er sprake is van brand of gewoon een hete zomerdag.

De huidige staat in huis vind je terug in een speciale iOS-app, die notificaties verstuurt in noodsituaties. Vanuit deze app heb je ook directe toegang tot de Sentri. Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks zien wat er in huis gebeurt met de ingebouwde HD-camera.

De Sentri heeft wat gemeen met Apple nieuwe’s HomeKit-protocol. Met HomeKit is het mogelijk voor iPhone-ondersteunde apparaten om hetzelfde systeem te gebruiken, zodat één algemene accessoire-app ze kan bedienen. Je hoeft hierdoor niet meer naar losse apps voor je lampen, slot, stroomschakelaars en meer. Sentri brengt ook meerdere accessoires bij elkaar, maar koppelt ze vervolgens allemaal aan één centraal beveiligingssysteem.

De makers van Sentri zeggen dat hun accessoire makkelijker is dan andere beveiligingssystemen: je hangt hem op, steekt de stekker in het stopcontact en verbindt de bijbehorende iPhone-app. Dat betekent dat alle sensoren ook in één apparaat zitten. Handig als je een enkele kamer wil beveiligen, maar dit betekent dat je een huis slechts vanaf één positie hebt beveiligd.

Je kunt de Sentri bestellen door op Kickstarter 249 dollar plus 30 dollar verzendkosten te doneren – vroege vogels halen het beveiligingssysteem voor 199 dollar in huis. De makers willen binnen een maand 200.000 dollar inzamelen op de crowdfundsite.

De Philips Hue-lampen zijn te koop vanaf zo’n 50 euro en een starterpack met drie lampen en een bridge kost 200 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:57
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen homekit, kickstarter, sensor, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.