Vodafone gaat 4G-snelheid verhogen, maar nog niet voor iPhones

Vodafone wil later dit jaar de 4G-snelheid verhogen naar 200Mbit per seconde met LTE Advanced. De iPhone ondersteunt dit nog niet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone 4GVodafone gaat later dit jaar 4G aanbieden met een snelheid van 200Mbit per seconde. Dit laat de provider weten aan 4gdekking.nl. Hiervoor zal LTE Advanced worden gebruikt, een geavanceerde 4G-techniek die de 800MHz- en 1800MHz-frequenties tegelijkertijd gebruikt om hogere snelheden te behalen. Op het moment wordt LTE Advanced echter door geen enkele iPhone ondersteund.


Afgelopen jaar waren er geruchten dat LTE Advanced in de iPhone 5s zou worden gebruikt, maar een latere teardown door iFixit onthulde een LTE-chip die geen LTE Advanced-snelheden ondersteunt. De iPhone 5s kan daarom niet de 200Mbit-snelheden van Vodafone benutten. Wellicht dat de iPhone 6 wel ondersteuning voor LTE Advanced zal bieden, maar hier is nog niks over naar buiten gelekt.

Lees ook: Alle iPhone-abonementen bij Vodafone

Vodafone wil ook gebruikmaken van zogeheten small cells om het 4G-netwerk uit te breiden. Deze kleine antennes kunnen makkelijk op plaatsen worden ingezet waar veel dataverbruik wordt verwacht, om zo de capaciteit te verhogen. Deze Small cells moeten de 4G-capaciteit bijvoorbeeld tijdens het WK verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:19
Categorie Providers
Onderwerpen lte advanced, Vodafone
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.