rollscout toiletrolhouder

RollScout waarschuwt als toiletrol bijna op is

De RollScout is een toiletrolhouder die je via een app waarschuwt zodra het toiletpapier onder een kritisch niveau komt.

De Rollscout is een toiletrolhouder voor mensen die wel eens misgrijpen. Het accessoire laat zien dat het fenomeen smart home zelfs tot in het kleinste kamertje is doorgedrongen.

rollscout toiletrolhouder

Het gebeurt iedereen wel eens: je bent bij vrienden op bezoek, loopt even de kamer uit om jezelf eh… op te frissen en ontdekt net te laat dat de wc-rol op is. Dat was je niet overkomen als de bewoners een RollScout hadden gehad: die waarschuwt namelijk tijdig wanneer de rol onder een bepaalde dikte komt.

rollscout-notificatieDe RollScout werkt met een onzichtbare infraroodbundel, die wordt onderbroken zolang de rol nog dik genoeg is. Nadat de kritische grens van aantal resterende blaadjes is bereikt verschijnt er een notificatie op je iPhone-scherm. Blijkbaar is het product al heel lang in ontwikkeling, want een voorbeeld van zo’n notificatie die de makers op hun Kickstarter-pagina laten zien, is nog in iOS 6-stijl.

De app zal worden ontwikkeld zodra er meer dan 50.000 dollar is opgehaald via Kickstarter. Blijft de teller tussen 37.500 en 50.000 dollar steken, dan werkt het alleen met een waarschuwingslampje. Op de schets hieronder is te zien dat de RollScout er eigenlijk uitziet als een gewone toiletrolhouder. Het enige verschil is dat je er een batterij in moet stoppen. Om te zorgen dat de RollScout ook in jouw interieur past kun je kiezen uit chrome, antiek brons, geborsteld nikkel, keramisch wit en 14K goud. Die laatste kost $150 maar je kunt ook voor $59 al een RollScout van goedkoper materiaal in huis halen. De verzendkosten naar Europa bedragen 15 dollar.

Eén ding fascineert ons toch wel aan deze RollScout: je bent er zelf bij als de rol bijna op is, dus wellicht is deze houder vooral interessant voor de horeca en andere locaties met veel bezoekers.

Meer info: RollScout op Kickstarter

rollscout-schets-kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 14:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen huis, kickstarter, smart home, wonen

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.