Instagram verklapt per ongeluk Snapchat-concurrent Bolt

Een banner in Instagram heeft per ongeluk het bestaan van Instagram's Snapchat-concurrent Bolt verklapt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Instagram heeft bij een aantal app-gebruikers per ongeluk het bestaan van hun nieuwe foto-app Bolt verklapt. In de Instagram-app wordt naar Bolt gerefereerd bovenin de tijdlijn, met een simpele uitleg en een downloadlink. Bolt moet Instagram’s concurrent worden voor apps zoals Snapchat, waarmee je razendsnel een foto naar vrienden verstuurt.

Instagram Bolt

We weten nog maar weinig over Bolt. Instagram heeft enkel een icoon getoond, met daarbij de tekst ‘One tap photo messaging’. Aan de rechterzijde staat een downloadknop die niet werkt. Vermoedelijk is de banner onbedoeld in Instagram getoond en wordt de app pas op een later moment uitgebracht. De referentie naar Bolt duikt voornamelijk op bij Android-gebruikers, maar het lijkt zeer aannemelijk dat de app ook op iOS zal werken. Instagram werkt immers op meerdere platformen – en begon ooit zelfs op iOS.

Bolt lijkt een wat opmerkelijke app. Een snelle fotoverstuurder zou een concurrent zijn voor bijvoorbeeld Snapchat, maar daar heeft Instagram’s moederbedrijf Facebook er net eentje van uitgebracht. Slingshot zou al het alternatief op Snapchat worden, en zelfs deze app was niet Facebook’s eerste poging. Met Poke probeerde Facebook ook Snapchat van de troon te stoten.

De korte beschrijving doet vermoeden dat Bolt wat simpeler werkt dan Slingshot. Bij Slingshot moet je eerst een foto naar een ander sturen voor je de ontvangen beelden mag bekijken. Bolt’s grote voordeel is dat je met een enkele tap een foto verstuurt – zoals ook kan met bijvoorbeeld de foto-app Taptalk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 19:37
Categorie Apps
Onderwerpen bolt, facebook, instagram, slingshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.