iOS 7 lte

KPN start test met bellen via 4G

KPN test op het moment VoLTE, waarmee je kunt bellen over het 4G-netwerk. De 4G-belfunctie lijkt alleen niet op de iPhone te werken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 lteKPN test op het moment een nieuwe belmethode via 4G, ook wel bekend als VoLTE. Dit vertelt de provider in een persbericht. Met deze techniek worden telefoongesprekken gevoerd via de 4G-dataverbinding van een smartphone en wordt de algehele geluidskwaliteit verbeterd. Het is alleen nog de vraag in hoeverre iPhone-gebruikers hier wat aan hebben: geruchten wezen op VoLTE-integratie in iOS 8, maar de nieuwe beltechniek is nog niet in beta’s opgedoken.

Een telefoongesprek via VoLTE wordt volgens KPN niet langer afgehandeld door een telefooncentrale. De snelheid waarmee een telefoongesprek wordt opgezet zou daarom worden verkort.

Zolang Apple VoLTE niet aan iOS toevoegt, zal de nieuwe beltechniek niet op de iPhone werken. Apple lijkt daar nog wel even voor te hebben: de techniek wordt nu nog niet heel breed ingezet. Tot nu toe is KPN de enige Nederlandse operator die VoLTE zegt te testen, en dat enkel in een vroege pilot. In iOS 8 werd overigens wel een andere belfunctie toegevoegd: Wi-Fi Calling. Hiermee bel je via een Wi-Fi-netwerk met de standaard Telefoon-app, vanaf je gebruikelijke telefoonnummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:34
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.