Rocket voor de Mac.

Met Rocket voor de Mac tik je emoji als een raket

Met Rocket kun je razendsnel emoji's invoeren op de Mac. Met een startcommando en het tikken van de zoekterm, voeg je overal waar je tekst in kunt voeren snel een emoji toe.

Rocket voor de Mac.
Het aanbod aan emoji groeit met het jaar en binnenkort komen er weer ruim 70 nieuwe emoji bij. Ook op de Mac kun je emoji gebruiken op elke plek waar je tekst in kunt voeren. Maar de Mac-app Rocket maakt het nog veel makkelijker om een geschikte emoji te tikken.

Met Rocket kies je emoji’s door te tikken

Rocket maakt het mogelijk om emoji’s in te voeren door simpelweg te tikken. Met een eigen gekozen commando kies je zo snel je favoriete emoji. Je moet hiervoor gebruikmaken van de Engelstalige omschrijving, maar als je deze eenmaal kent dan is het kiezen van de juiste emoji erg eenvoudig. Rocket ondersteunt alle beschikbare emoji, waardoor er altijd wel een gepaste emoji te vinden is.

Rocket voor de Mac met een lachende emoji. Rocket voor de Mac met een vlag.

Het werkt heel eenvoudig. Standaard is de dubbele punt het startcommando van Rocket. Als je na een dubbele punt direct een zoekterm invoert, wordt meteen de overeenkomstige emoji erbij gepakt. Tik je bijvoorbeeld :grin, dan verschijnt meteen de lachende emoji met ontblote tanden in beeld. Ook voorwerpen zoek je zo gemakkelijk op, zoals :watch voor de Apple Watch of :iphone voor de iPhone. Via de instellingen van Rocket kun je zelf het startcommando instellen. Je kunt ook programma’s aan een lijst toevoegen waarin Rocket standaard wordt uitgeschakeld, zodat je niet onbedoeld gehinderd wordt door emoji’s.

Upgrade voor Rocket voor de Mac.Rocket is gratis te downloaden voor ondersteuning voor alle emoji’s, maar is uit te breiden met een in-app aankoop van €3,80. Hiermee ontgrendel je meer dan 150 gif-afbeeldingen, plaatjes, memes en meer. Je kunt dan ook je eigen emoji-woorden invoegen en zelf gifs en plaatjes in Rocket opslaan. Om Rocket te kunnen gebruiken, moet je wel toestemming geven in de Toegankelijkheidsinstelling van je Mac via Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Privacy > Toegankelijkheid. Gegevens die Rocket verzamelt worden apart opgeslagen in een speciale map, maar zijn alleen beschikbaar vanaf de computer zelf en wordt niet doorgestuurd naar de maker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2016, 12:31
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen emoji, mac

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.