Mockup van de iPhone 7.

‘Nieuwe iPhone gaat iPhone 6SE heten, op 16 september in de winkel’

De nieuwe iPhone zou niet de iPhone 7 gaan heten, maar de iPhone 6SE. Volgens Chinese bronnen zou Apple voor deze naam gekozen hebben als combinatie tussen de iPhone SE en iPhone 6s. De eerste verkoop zou op 16 september zijn.

Omdat Apple vorig jaar de iPhone 6s op de markt gebracht heeft, zou dit jaar logischerwijs de iPhone 7 aan de beurt zijn. Dit patroon hanteert Apple al jaren, maar het zou zomaar kunnen dat de volgende iPhone een heel andere naam krijgt. Volgens Chinese bronnen zou Apple willen kiezen voor de naam iPhone 6SE, een combinatie van de iPhone 6s en iPhone SE. De eerste levering zou op 16 september van start gaan.

Mockup van de iPhone 7.

Chinese bronnen melden iPhone 6SE als naam

Omdat de nieuwe iPhone qua uiterlijk weinig verschilt met de iPhone 6s, zou Apple nu kiezen voor de enigszins ongebruikelijke naam iPhone 6SE. Dit is dus een combinatie tussen de 4-inch iPhone SE en de iPhone 6s van vorig jaar. Chinese bronnen spreken op dit moment alleen over het 4,7-inch model. Mogelijk zou de grotere versie uiteindelijk de iPhone 6SE Plus gaan heten, maar daar is nog onduidelijkheid over. Pas volgend jaar, als er meer vernieuwingen op de planning staan, zou Apple voor de naam iPhone 7 kiezen.

Maar wanneer kunnen we de nieuwe iPhone dan uiteindelijk verwachten? Afgelopen weekend werd al gesproken over de week van 12 september en volgens dezelfde bron zou het uiteindelijk gaan om vrijdag 16 september als eerste verkoopdatum. Apple brengt de nieuwe iPhone meestal op een vrijdag uit in de eerste groep landen, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Vrijdag 16 september zou dan ook de eerste datum zijn, waarna landen zoals Nederland en België later volgen. Mocht dit inderdaad kloppen, dan zou Apple de nieuwe iPhone vermoedelijk de week ervóór aankondigen.

De nieuwe iPhone 7 of iPhone 6SE zou in ieder geval geen grote schokkende veranderingen krijgen, in ieder geval niet wat betreft het design. De antennestrepen lijken aangepast te worden en de koptelefoonaansluiting verdwijnt, terwijl de Plus-variant een dubbele camera zou krijgen. Verder lijken er wat betreft de buitenkant weinig veranderingen te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2016, 15:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.