iOS 10 - beveiligingsadvies

iOS 10 waarschuwt voor onbeveiligde Wi-Fi-netwerken

iOS 10 heeft een nieuwe optie waarbij je beveiligingsadvies krijgt bij open netwerken. Met het advies wil iOS 10 je wijzen op de gevaren van onbeveiligde netwerken.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

In iOS 10 wil Apple nog meer aandacht besteden aan beveiliging en privacy, onder andere door een nieuwe techniek te gebruiken: Differential Privacy. Daarmee wil Apple gebruikersdata gaan analyseren zonder dat jouw gegevens in gevaar komen. Nu is er in iOS 10 opnieuw een andere nieuwe functie waarmee Apple gebruikers wil voorzien van beveiligingsadvies bij onbeveiligde Wi-Fi-netwerken.

iOS 10 - beveiligingsadvies

iOS 10 geeft beveiligingsadvies

Beveiligingsadvies bij onbeveiligde Wi-Fi-netwerken in iOS 10.Zodra je in iOS 10 wil verbinden met een open Wi-Fi-netwerk, krijg je een melding te zien waarbij je wordt gewaarschuwd dat al het netwerkverkeer bij open netwerken niet beveiligd is. Anderen kunnen op deze manier bijvoorbeeld in hotels, restaurants en de trein inzage krijgen in jouw netwerkverkeer.

iOS 10 geeft je tevens advies om je router in te stellen op de WPA 2 Personal (AES) encryptie zodat je extra beveiligd bent tegen kwaadwillende personen. Dit is handig als je thuisnetwerk nog een minder sterke encryptie gebruikt of onbeveiligd is.

Met dit beveiligingsadvies wil Apple mensen erop wijzen dat het niet slim is om gebruik te maken van open netwerken en wat de gevolgen daarvan zijn. Het zou echter nog handiger zijn als je dit advies zou krijgen voordat je met een specifiek open netwerk wil gaan verbinden.

Veiliger internetten met een VPN

Om je gegevens op openbare Wi-Fi-netwerken te beschermen tegen hackers of kwaadwillende netwerkbeheerders, kun je ook gebruikmaken van een VPN-app zoals OpenVPN of Cloak. Een VPN-app zorgt voor een afgeschermde, online tunnel waarmee je ook op open netwerken veiliger kunt internetten. Ook kun je met een VPN-app simuleren dat je in niet in het buitenland bent, maar gewoon thuis zit. Zo kan je over de grens bijvoorbeeld de app van je eigen televisieprovider blijven gebruiken, omdat het IP-adres een Nederlands IP-adres is.

Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste VPN-apps op iPhone en iPad, zodat je overal je internet-verbinding kunt versleutelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2016, 17:51
Categorie iOS
Onderwerpen advies, beveiliging, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.