Opvouwbare iPhone

Gerucht: ‘Eerste opvouwbare Apple-product komt op z’n vroegst in 2025’

Maar wat wordt het?
Terwijl Samsung en enkele andere bedrijven al opvouwbare smartphones hebben, heeft Apple zulk soort apparaten nog niet. Een analist zegt nu wanneer hij verwacht dat Apple op z'n vroegst een opvouwbaar product op de markt brengt.

Worden opvouwbare smartphones en tablets dé trend de komende jaren? Als het aan Samsung ligt wel. De afgelopen jaren heeft dit bedrijf al meerdere opvouwbare modellen uitgebracht. Bij Apple is de MacBook het enige product dat nog enigszins in de buurt komt van een opvouwbaar product, hoewel dat niet het type product is wat met deze term bedoeld wordt. Apple-analist Ming-Chi Kuo laat zijn licht schijnen op de meest recente ontwikkelingen. Volgens hem staat de release van het eerste echt opvouwbare Apple-product pas op de planning voor 2025.

‘Release Apple’s eerste opvouwbare apparaat: op z’n vroegst in 2025’

De analist heeft zijn verwachtingen bijgesteld naar aanleiding van de nieuwste informatie. Hij denkt nu dat Apple op z’n vroegst in 2025 haar eerste opvouwbare product op de markt brengt. Maar wat voor product wordt dit dan? Kuo denkt dat het gaat om een opvouwbare iPad of een hybride tussen een iPad en een iPhone. Je zou dan bijvoorbeeld een groot iPad-achtig scherm kunnen opvouwen tot een compacter iPhone-scherm voor in je broekzak.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De analist voegt daaraan toe dat Apple verschillende formaten aan het ontwikkelen, waarbij de prioriteit ligt op de middelgrote versie, daarna op grote versie en daarna pas de kleine. Apple zou op dit moment een OLED-toestel met 9-inch opvouwbaar scherm actief aan het testen zijn, waarbij het aantal pixels per inch ligt tussen die van een iPhone en iPad. Hij geeft daar wel een grote waarschuwing bij: dit product zou vooral als test dienen voor het ontdekken van de technologie en is mogelijk niet het uiteindelijke product.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

‘Opvouwbare schermen van LG voor iPads en MacBooks’

Apple zou volgens de Koreaanse bron The Elec samen met LG werken aan opvouwbare OLED-schermen voor een iPad of MacBook. Het scherm zou bestaan uit een ultradun glas. Huidige opvouwbare toestellen gebruiken van polyimide, een soort hoogwaardig kunststof. Eerder dit jaar doken er al geruchten over een opvouwbare MacBook op. Dit gerucht werd in de wereld gebracht door display-analist Ross Young en Apple-journalist Mark Gurman.

Geruchten over opvouwbare iPhones, iPads en MacBooks gaan al jaren. Dat Apple achter de schermen experimenteert met dergelijke opvouwbare schermtechnieken is geen geheim meer. Maar het blijft nog onduidelijk wanneer en of een opvouwbaar product er daadwerkelijk komt. Tot op heden slagen andere fabrikanten er nog niet in om met dergelijke opvouwbare modellen de grote massa te bereiken, meestal omdat het behoorlijk duur is en ook vaak nog gebreken vertoont.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple werkt actief aan opvouwbare 20-inch MacBook (maar gaat nog jaren duren)'

Wat wordt Apple's eerste opvouwbare toestel: een laptop of een tablet? Er duiken nu weer geruchten op dat het om een 20,3-inch opvouwbare MacBook zou gaan.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.