Rapha Apple Pencil

Dit bedrijf ontwerpt fietskleding met een Apple Pencil

Fietskledingmerk Rapha gebruikt de Apple Pencil om kleding te ontwerpen. Het laat zien dat je ook in creatieve beroepen de Apple Pencil goed kunt gebruiken.

De Apple Pencil is voor meer te gebruiken dan alleen schetsjes en handgeschreven tekst. Je kunt er ook fietskleding mee ontwerpen, zo bewijst het kledingmerk Rapha. Hoofd design Alex Valdman is gek op de Apple Pencil en gebruikt het om kledingstukken te schetsen.

Rapha Apple Pencil

Apple Pencil voor kledingdesign

In onderstaand filmpje is te zien hoe Valdman de Apple Pencil gebruikt om de kledingstukken te bedenken, die veelal in Europa worden gemaakt. Goedkoop is het niet en dat hoeft ook niet: het bedrijf richt zich veel meer op stijl. Door de komst van de Apple Pencil en de iPad Pro is de workflow van Valdman sterk veranderd. Voor zijn eerste schetsen gebruikt hij geen laptop meer en hij heeft ook niet langer talloze notitieblokken rondslingeren. Alles gebeurt op de iPad Pro, waarmee het gemakkelijker is om tekeningen te delen. Veel kledingstukken van Rapha hebben grafische patronen met strepen en driehoeken en ook die kan Valdman op de iPad ontwerpen.

“Voor de iPad Pro en de Apple Pencil had ik zoveel notitieblokken rondslingeren”, aldus de ontwerper. “Een in mijn woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, tas, rugzak, een miniversie in mijn portemonnee. Je snapt wat ik bedoel. Altijd een notitieblok onder handbereik.” Nu hoeft dat niet meer. De ontwerper heeft te maken met 800 opties in een collectie die drie seizoenen moet overlappen. Hij krijgt 200 e-mails per dag, die hij op de iPad beantwoordt. Ook regelt hij zijn reizen en facturen op de iPad Pro. De tablet past prima in zijn Musette-tas, een lichtgewicht kantoenen schoudertas die wielrenners gebruiken om eten en drinken aan elkaar door te geven tijdens een rit.

Gelukkig gebruiken zijn collega’s ook iPads, zodat hij makkelijk met hen kan samenwerken aan nieuwe kledingontwerpen. Valdman gebruikt vooral de Procreate-app, een aantal apps van Adobe en Goodnotes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2016, 13:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple pencil, fietsen, kleding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.