Google Chrome dinosaurus-spelletje

Nieuwste Chrome voor iOS-update bevat een verborgen spelletje

In de nieuwste Chrome-update voor iOS zit een leuk dinosaurus-spelletje voor momenten dat je geen internetverbinding hebt.

Techbedrijven zoals Apple en Google hebben de gewoonte om easter eggs te verstoppen in allerlei software. Soms zijn ze nauwelijks te missen, zoals de sportieve minigames tijdens de Olympische Spelen, andere keren moet je wat meer zoeken. Zoals bij de nieuwste update van de Chrome-browser die deze week in de App Store verscheen onder nummer 54.0.2840.66. Behalve de gebruikelijke stabiliteitsverbeteringen en bugfixes vind je er ook een spelletje in.

Het spelletje werkt alleen als je geen internetverbinding hebt. Om het te spelen moet je je iPhone of iPad in vliegtuigmodus zetten en vervolgens een willekeurige webpagina bezoeken. “No internet connection? Smile and tap the dinosaur”, zegt Google. Vervolgens krijg je de pixelachtige game te zien, waarbij je een dinosaurus over obstakels moet laten springen door op het scherm te tappen. Ben je te laat, dan is het spelletje afgelopen.

Met deze dinosaurus kun je alvast je reflexen oefenen voor het moment dat Nintendo’s Super Mario Run in de App Store verschijnt, later dit jaar. Daarin moet je ook eindeloos rennen en over obstakels springen, maar dan met iets meer variatie en mooiere graphics.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2016, 11:14
Categorie Apps
Onderwerpen chrome, easter egg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.