Schilderen met Procreate

Leer creatief tekenen en schilderen op de iPad met Procreate

Met de Procreate-app kan je creaties tekenen en schilderen met behulp van de iPad Pro en Apple Pencil. Met twee Nederlandse initiatieven kun je Procreate ontdekken, bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een werkgroep voor gelijkgestemden.
Thijs van Nieuwenhuizen - · Laatst bijgewerkt:

Apple bracht vorig jaar de Apple Pencil uit, waarmee het voor designers en creatievelingen een stuk gemakkelijker wordt om op een iPad Pro te tekenen. Door deze twee producten te combineren met de app Procreate kan je helemaal losgaan met je creativiteit. Eind september kom je tijdens een bijeenkomst in De Bilt hier alles over te weten. Bovendien kun je je aansluiten bij de teken- en schilderwerkgroep van HCC!apple om samen met andere het tekenen en schilderen op de iPad te ontdekken.

Schetsen tekenen met Procreate

Tekenen met Procreate

Een van die creatievelingen die het tekenen op de iPad al ontdekt heeft is Stefan de Groot. Met zijn YouTube-kanaal StefanTekent laat hij zien wat er allemaal mogelijk is met de iPad Pro, Apple Pencil en de Procreate-app. Zo heeft hij bijvoorbeeld in de onderstaande video een kerstkaart volledig getekend op een iPad. Als je nu alvast begint, ben je in december ruim op tijd klaar.

Stefan heeft ook een gratis ebook geschreven over de mogelijkheden van Procreate op de iPad, die je kunt downloaden uit de iBookstore. Daarnaast geeft hij op zaterdag 24 september op de MegaCompUfair in De Bilt een presentatie over het tekenen en schilderen met de app, Apple Pencil en de iPad Pro. Gratis inschrijven kan via deze link.

Samen met anderen leren tekenen
Nu is het aanschaffen van een iPad Pro en Apple Pencil niet voor iedereen weggelegd. Je bent minimaal 798 euro kwijt voor de de combinatie van beide producten. Gelukkig kun je met een stylus van andere merken of met je vinger ook op de iPad Air of iPad mini leren tekenen. Wie zin heeft om ervaringen uit te wisselen kan vanaf nu terecht bij de iPad teken- en schilderwerkgroep van HCC!apple. Zo kan je in een groep elkaar helpen om het tekenen op de iPad nog beter onder de knie te krijgen. Via dezelfde link kan je aangeven of je interesse hebt.

Schilderen met Procreate

Maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje met Procreate aan de slag gaan. In onze review van Procreate voor iPhone lees je over de vele functies, zoals het aanpassen van de transparantie van een laag. Maar eigenlijk ben je beter af op de iPad, waar Procreate meer functies biedt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2016, 16:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen procreate, schilderen, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.