MacBook-toetsenbord met Shift-knop.

‘Alleen nieuwe MacBooks op 27 oktober, iMacs en 5K-scherm komen later’

Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo komen er een 13-inch MacBook en nieuwe MacBook Pro's op 27 oktober. Op een 5K scherm of nieuwe iMacs hoeven we niet te rekenen.

Apple gaat komende week alleen nieuwe MacBook Pro’s en een 13-inch MacBook introduceren. Op nieuwe iMacs en op het 5K Cinema Display hoef je echter niet te rekenen. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities.

MacBook-toetsenbord met Shift-knop.

Wel nieuwe MacBooks, nog geen iMacs

Kuo doet net als veel anderen alvast voorspellingen over het evenement van aanstaande donderdag. Op 27 oktober heeft Apple de media uitgenodigd voor een evenement in Cupertino, onder de titel ‘hello again’ en er zijn meerdere hints die verwijzen naar nieuwe Macs. Volgens Kuo komen er inderdaad nieuwe MacBooks aan, maar zullen we voor nieuwe iMacs en een 5K Cinema Display nog wat langer moeten wachten.

In een notitie aan klanten schrijft Kuo dat er een gloednieuw model van de MacBook aankomt, met een 13-inch scherm. Deze zal de huidige 13-inch MacBook Air gaan vervangen. Deze is voorzien van USB-C-poorten, terwijl de al bestaande 12-inch MacBook er slechts één heeft.

Nieuwe USB-C-adapter met MagSafe

Kuo voorspelt ook dat Apple een nieuwe USB-C-adapter gaat uitbrengen met MagSafe-achtige aansluiting. Deze zou door Apple zelf of door een externe partij kunnen worden gemaakt. Hij baseert zich daarbij op bronnen uit de toeleveringsketen. Apple stapte in 2015 over op laptops met USB-C-poort voor zowel opladen als data-transfer. In de MacBook Pro’s kunnen we aanstaande donderdag ook de overstap naar USB-C verwachten.

Deze nieuwe MacBook Pro’s gebruiken volgens Kuo processoren uit Intel’s Skylake-familie. Ook is het mogelijk om voor een 2 terabyte SSD te kiezen. De schermresoluties blijven hetzelfde als bij de huidige modellen, maar er is wel gebruik gemaakt van nieuwe oxide-schermpanelen voor een betere beeldkwaliteit en energiezuiniger gebruik, voorspelt Kuo.

Deze nieuwe MacBook Pro’s zullen in twee formaten verkrijgbaar zijn: 13-inch en 15-inch. ze hebben een OLED-balk boven het toetsenbord met programmeerbare knoppen, een vlindermechanisme voor het toetsenbord en aansluitingen voor USB-C en Thunderbolt 3.

De OLED-balk wordt volgens Kuo aangestuurd door een nieuwe chip die lijkt op de processor in de Apple Watch. Deze moet zorgen voor een lager energieverbruik.

Nog geen nieuwe iMacs en 5K-scherm

Volgens Kuo zullen de nieuwe 21,5-inch en 27-inch iMacs en een 5K-scherm niet worden onthuld op het evenement, omdat ze nog niet klaar zijn. Het 27-inch externe scherm met 5K-resolutie (waarschijnlijk vergelijkbaar met de 5K iMac) zal pas halverwege het eerste kwartaal van 2017 z’n debuut maken, denkt de analist.

Waar Kuo echter geen rekening mee houdt, is dat Apple de nieuwe producten alvast aankondigt en prototypes laat zien. Dat deden ze eerder ook bij de Mac Pro, die al wel werd onthuld, maar pas een halfjaar later op de markt kwam. Op een nieuwe Mac Pro hoeven we tijdens dit komende evenement waarschijnlijk niet te rekenen.

Het Mac-evenement ‘Hello again’ staat gepland op donderdag 27 oktober en uiteraard zullen we vanuit iCulture uitgebreid verslag doen van alle aankondigingen. Zelf kun je het ook op de voet volgen, want Apple heeft aangegeven dat ze een livestream verzorgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2016, 10:31
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen imac, macbook, Ming-Chi Kuo

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn twee versies: 21,5-inch en 27-inch. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e of 8e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.