Ramme is een Instagram-app voor de Mac.

Met Ramme voor de Mac sla je je door je Instagram-tijdlijn heen

Zoek je nog naar een Instagram-app voor de Mac die eruit ziet als een officiële app? Ramme heeft dezelfde zwart-witte uitstraling als de iPhone-app en werkt eenvoudig op de Mac.

Ramme is een Instagram-app voor de Mac.
Instagram is een mooi sociaal netwerk om je foto’s mee te delen, maar het navigeren door alle content kan echter alleen met de iPhone-app of de (mobiele) website. Voor de Mac is er nu de onofficiële Instagram-app Ramme. Hoewel de app werkt als de mobiele website van Instagram, is het wel een mooie en snelle manier om door je tijdlijn te bladeren.

Met Ramme bekijk je je Instagram-feed op de Mac

Instagram bekijken buiten de officiële app om, is nogal een klus. Nog niet zo lang geleden werden alle alternatieve Instagram-apps geblokkeerd, waardoor je tijdlijn niet meer zichtbaar was. Dit had vooral een impact op iPad-apps, omdat die gebruikmaakten van een API van Instagram. Veel Mac-apps halen de gegevens echter van de mobiele site en dat is met Ramme niet anders. Het grote voordeel van Ramme is echter dat de app eruit ziet als een officiële Instagram-app.

Ramme voor Instagram op de Mac.Ramme heeft veel weg van de officiële Twitter-app. Aan de rechterkant vind je verticaal de menuknoppen, zoals je tijdlijn, de zoekoptie, je activiteiten en je eigen profiel. Je tijdlijn bekijk je via een standaard scrolbare lijst waar je snel doorheen kunt bladeren. Je kunt vanuit daar ook gewoon foto’s liken of een reactie toevoegen, precies zoals je dat in de iPhone-app gewend bent. Het uiterlijk van de app doet ook sterk denken aan de officiële Instagram-app, waardoor Ramme een prettige app in het gebruik is.

De app is te downloaden via GitHub, zodat ook andere gebruikers hun steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeling. Mochten er wijzigingen aangebracht worden aan de website van Instagram, dan kan Ramme daar snel op inspelen. Voor een toekomstige versie staan in ieder geval twee nieuwe functies op de planning, namelijk een donkere stand en extra shortcuts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2016, 19:15
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.