Primera begint met verkoop iTunes Pass in Nederland

De Primera-winkels gaan in Nederland de iTunes Pass verkopen. Dit is iTunes-tegoed dat meteen wordt bijgeschreven op je iTunes-account door gebruik te maken van de Wallet-app.

De Primera-winkels in Nederland gaan vanaf nu Apple’s iTunes Pass verkopen. Hierbij wordt tegoed meteen via de kassa op je iTunes-account gestort. Je hoeft dus geen plastic cadeaukaarten meer te kopen en codes te scannen. Primera is in Nederland gekozen als zogenaamde launching partner voor de iTunes Pass, ook al was het al langer verkrijgbaar via de Apple Store en de inmiddels verdwenen winkelketen Dixons.


Primera-winkel.

iTunes Pass bij Primera

iTunes Pass is in feite gewoon iTunes-tegoed waarbij je een code in Apple’s Wallet-app (voorheen Passbook) laat zien. Het tegoed staat bij het afrekenen meteen op je iTunes-account. Het is een alternatief voor de plastic iTunes-cadeaukaarten die je in veel winkelketens ziet hangen. Het handige is dat je niet meer vaste bedragen hoeft te kiezen, maar dat met elk bedrag tussen 5 en 500 euro kan worden opgewaardeerd. Nadeel is dat je geen korting krijgt, zoals vaak bij de normale iTunes-cadeaukaarten het geval is.

Bekijk ook

iTunes Pass in Nederland en België: zo kun je iTunes-tegoed kopen met Wallet

Met iTunes Pass voeg je eenvoudig tegoed toe aan je iTunes-account. Hoe werkt iTunes Pass precies en in welke winkels kun je je tegoed aanvullen? In deze gids lees je er alles over.

iTunes Pass: zo werkt het

Om iTunes Pass te kunnen gebruiken zul je het eerst moeten instellen in de Wallet-app. Dat werkt als volgt:

  1. Open de App Store op je iDevice.
  2. Ga naar Uitgelicht > Wissel in.
  3. Tik op iTunes Pass en vervolgens op iTunes Pass toevoegen aan Wallet.
  4. Bevestig met Voeg toe.

iTunes Pass in Wallet

Sta je in de Primera-winkel en wil je iTunes-tegoed aanschaffen, dan hoef je alleen maar de zojuist toegevoegde Wallet-kaart te tonen. Deze staat uiteraard in de Wallet-app en niet in iTunes. De medewerker scant de code en tikt het gewenste bedrag in. Je moet vervolgens nog wel even afrekenen via de kassa, bijvoorbeeld door het gewenste bedrag te pinnen. Het tegoed wordt dan automatisch op je iTunes-account geladen. Met iTunes Pass hoef je dus niet meer een tegoedcode over te tikken of te scannen nadat je tegoed hebt aangeschaft. Hiermee is iTunes Pass zelfs een beetje milieubewust.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 april 2017 om 16:32
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.