Instagram selfiestickers

Instagram laat je selfiestickers op selfies plakken

Instagram laat je nu selfiestickers maken. Daarbij plak je een selfiesticker op een selfie, voor in je Instagram Stories, dat nu 200 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.

Instagram heeft weer iets nieuws en deze keer is het een functie die we nog niet eerder bij Snapchat hebben gezien (of toch?). Het gaat om selfies in selfies, die je als stickers kunt opplakken. De selfiesticker van Instagram houdt in dat je een mini-selfie van jezelf maakt, die je vervolgens in een Instagram Story of Direct Message gebruikt. Je kunt de sticker groter en kleiner maken, of voorzien van een grappig randje.

Instagram selfiestickers

Selfiestickers in Instagram

Er zitten in de update van vandaag nog wat meer functies. Zo kun je nu geostickers gebruiken in Chicago, Londen, Madrid en Tokio. Je ziet ook meteen welke lokale kunstenaar de sticker gemaakt heeft. Verder kun je naar rechts vegen op het stickermenu om je recent gebruikte stickers te bekijken. Nog een ander handigheidje: je kunt de opnameknop ingedrukt houden tijdens de handsfree-modus om een teller te zien, totdat de opname begint.

200 miljoen Instagram Stories-gebruikers

Instagram maakte ook nieuwe cijfers bekend over de Instagram Stories-functie. Het blijkt dat meer dan tweehonderd miljoen mensen deze functie gebruiken. Het betekent dat het aantal gebruikers snel is gegroeid, want in januari waren het nog maar 150 miljoen. De cijfers zullen bij concurrent Snapchat met een zuur gezicht worden bekeken, want het betekent dat Instagram Stories meer gebruikers telt dan Snapchat (160 miljoen), waarvan de functie is afgekeken.

Bij Instagram Stories zetten gebruikers meerdere foto’s en video’s achter elkaar, zodat er een verhaal ontstaat van wat je op een dag hebt meegemaakt. Zo’n verhaal verdwijnt na 24 uur. Apple probeert met de nieuwe Clips-app in te spelen op deze trend, door je ook makkelijk videoclips en foto’s achter elkaar te laten plakken en te voorzien van stickers en meer. Bij Apple zit er echter geen sociaal netwerk aan vast; je mag zelf bepalen op welke kanalen je je filmpje deelt.

De vernieuwde app met versienummer 10.16 staat al in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2017, 18:14
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, selfie, sticker

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.