Apple Arcade games in de App Store.

Praat mee over het Apple maart 2019-event: wat vind jij van de aankondigingen?

Het maart 2019-event van Apple is achter de rug. In een bijna twee uur durende keynote kondigde Apple een nieuwe dienst voor games, een tijdschriftendienst, een tv-dienst voor series en documentaires en een eigen creditcard aan. We kregen vooral heel veel bekende sterren te zien, waaronder Oprah Winfrey. Wil je graag meepraten over alle aankondigingen? Laat je horen en praat mee over alles wat Apple vanavond introduceerde!

Het is alweer een tijdje geleden dat Apple een event organiseerde. Deze keer was er (zoals verwacht) geen nieuwe hardware, want het draait allemaal om nieuwe diensten. We kregen nieuwe abonneediensten voor video, nieuws en games voorgeschoteld, waarbij de meerderheid nog dit jaar naar Nederland en België komt. Het zou wel eens een historisch moment kunnen worden, als we er later op terugkijken. Apple kan hiermee de switch maken van een hard- en softwaremaker naar een dienstenaanbieder. Anders dan je van Apple gewend bent startte het maart 2019-event vanavond om 18:00 uur in verband met de zomertijd, die in de VS al is ingegaan. Wat vond jij ervan? In dit artikel kun je discussiëren over alle onthullingen!

Praat mee over Apple’s maart 2019-event

Vorige week kondigde Apple al de nieuwe hardwareproducten aan, te weten: de iPad Air 2019, iPad mini 2019, AirPods 2, nieuwe horlogebandjes in lentekleuren 2019 en bijpassende hoesjes. Er waren ook nog wat hardwareproducten die we niet kregen, namelijk de AirPower en een vernieuwde iPod touch. Tijdens Apple’s event voor maart 2019 kwamen ze niet aan bod.

Dit zijn de aankondigingen van vanavond:

  • Apple TV Plus: een dienst voor films en tv-series, waarvan we al een voorproefje kregen. Komt dit jaar naar 100 landen, waarschijnlijk ook Nederland en België.
  • Apple Arcade: een dienst waarbij je betaalde games kunt spelen voor een vast bedrag per maand. De prijs is nog niet bekendgemaakt. Over deze abonneedienst voor games gingen al langer geruchten. Komt naar 150 landen.
  • Apple News Plus: een dienst waarbij je tijdschriftartikelen kunt lezen voor een vast bedrag per maand. Komt voorlopig niet naar Nederland.
  • Apple Card: een eigen creditcard van Apple, in samenwerking met Goldman Sachs. Bij elke aankoop krijg je 1%, 2% of 3% cashback en er zijn geen boetes bij te laat betalen of over je limiet gaan. Voorlopig alleen in de VS.

Tim Cook en Oprah

Poll: waar kijk jij het meest naar uit?

In onze poll kun je aangeven waar je het meest naar uitkijkt. Ben je benieuwd naar Apple’s videodienst of sta je te springen om Apple’s gamedienst? Het event staat vooral in het teken van de nieuwe diensten, dus verdere productaankondigingen of uitbreiding van bestaande diensten worden niet echt verwacht. Ben je toch benieuwd naar bijvoorbeeld een nieuwe aankondiging over Apple Pay? In onze poll kun je zoveel antwoorden geven als je wil.


Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.