App Store games

Gerucht: ‘Apple wil abonneedienst voor games’

Apple zou plannen hebben om een soort 'Netflix voor games' te starten. Dit houdt in dat je je kunt abonneren op allerlei games. Dat beweert Cheddar op basis van vijf anonieme bronnen.

‘Abonneedienst voor games’

Apple zou in gesprek zijn met gameontwikkelaars om hun interesse te polsen. Net als bij Netflix betaal je dan een vast bedrag voor onbeperkte toegang tot alle beschikbare titels. Daarbij zou Apple ook als uitgever van bepaalde gametitels actief willen zijn. Het bedrijf wordt dan nauwer betrokken bij de release van nieuwe games. Apple heeft al een abonneedienst voor muziek (Apple Music) en zou van plan zijn om dit voorjaar soortgelijke diensten voor tv-series en tijdschriften te willen starten. Deze nieuwe gamedienst is nog niet eerder in geruchten opgedoken. Wel is Apple eerder bezig geweest met Game Center, een centrale plek om scores van games te verzamelen. Daarmee kun je ook anderen uitnodigen voor multiplayer-games. De nieuwe dienst zou echter een andere insteek moeten krijgen en vooral gericht zijn op het consumeren van betaalde games.


Er zijn nog geen details gelekt over de beschikbaarheid en het maandbedrag dat mensen voor een dergelijke abonneedienst voor games zouden moeten betalen. Apple verdient al handen vol geld aan games, vooral aan freemium titels die gratis te downloaden zijn en veel in-app aankopen bevatten. Zeker als mensen dit regelmatig doen kunnen de inkomsten behoorlijk oplopen. Meestal gaat het om verslavende games zonder een diepgaand verhaal.

iPod touch games.

Met de abonneedienst voor games wil Apple vermoedelijk een andere doelgroep aanspreken: mensen die geen zin hebben om betaalde games aan te schaffen, maar er wel een vast maandbedrag voor willen betalen. Zo’n dienst zou bijvoorbeeld een tientje per maand kunnen kosten en kwalitatief hoogwaardige titels kunnen bevatten, waar mensen bereid zijn om voor te betalen. Voor Apple levert het weer nieuwe inkomsten op. De hardware is er in ieder geval klaar voor; de nieuwste chips in de iPhones en iPads zijn zo geavanceerd, dat er qua snelheid eigelijk weinig meer te wensen valt. Apple zou bovendien plannen hebben om van de iPod touch een spelcomputer te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2019, 16:45
Bron Bron Cheddar
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen abonnementen, games
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.