iculture-peilt
iCulture Peilt
iPhone ontgrendelen, welke methode is de beste?

Praat mee: wat vind jij de beste manier om je iPhone te ontgrendelen?

Touch ID of Face ID?

Er zijn verschillende manieren om je iPhone te ontgrendelen, oftewel te unlocken. De ene persoon gebruikt het liefst een pincode, de ander zweert bij Touch ID en zou voor geen goud willen overstappen naar Face ID. Hoe denk jij erover, welke methode vind jij het beste?

Apple heeft heeft gaandeweg nieuwe methoden gevonden om toegang te krijgen tot je iPhone. Het begon ooit met een pincode, die je al vanaf het begin als korte of langere variant kon instellen. Daarna volgde bij de iPhone 5s Touch ID, later gevolgd door Face ID sinds de iPhone X. Beide ontgrendelmethoden werden met een gezonde portie angst en twijfel ontvangen: zou je het systeem niet kunnen foppen met een afgehakte vinger of een goed gelijkend masker? Dat blijkt inderdaad wel eens mogelijk – maar dat geldt ook als iemand in de trein over je schouder meekijkt bij het intikken van je pincode. Een vaag idee van het patroon dat je hebt ingetikt is voldoende om je pincode te kunnen raden.


Uiteindelijk zal geen enkele methode 100% waterdicht zijn, maar gaat het erom dat het in het dagelijks gebruik betrouwbaar genoeg is. Een heel ander punt is het gebruiksgemak. Is een vinger op de knop leggen net zo intuïtief als het scannen van je gezicht? Die vraag is met de komst van de 2018 iPhones opeens actueel, want het lijkt erop dat alle nieuwe toestellen voorzien zullen zijn van Face ID. Bovendien zit er waarschijnlijk ook Face ID in de iPad Pro 2018. Dat betekent dat veel mensen aan de gezichtsscan moeten wennen. Welke methode heeft naar jouw mening de meeste voordelen?

Je kunt de poll invullen via deze link.

Het zal waarschijnlijk vooral een strijd zijn tussen Touch ID en Face ID, maar we zijn benieuwd welke van de twee jij het handigst, veiligst, snelst… kortom: het beste vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2018, 10:03
Categorie Achtergrond
Onderwerpen face id, iculture peilt, poll, touch id

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
71 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.