Pokémon Home app.

Pokémon Home vanaf nu te downloaden: ruil je Pokémon tussen al je games

Je kan vanaf nu Pokémon Home downloaden voor je iPhone, iPad en Nintendo Switch. Dit is een clouddienst waarin je je Pokémon uit allerlei games kan bewaren. Met de mobiele versie van de app kan je nog veel meer doen.

Pokémon-games zijn er voor allerlei verschillende platformen. De belangrijkste titels zijn beschikbaar op de Nintendo 3DS en Nintendo Switch, maar ook in Pokémon Go kun je inmiddels heel veel Pokémon vangen. Pokémon Home is de manier om alle monsters uit te wisselen, ook met andere spelers. Pokémon Home downloaden kan voor zowel iPhone en iPad als Android en de Nintendo Switch. Er is zowel een gratis als betaalde variant.

Pokémon Home downloaden

Eerder was al bekend dat Pokémon Home vanaf februari beschikbaar zou zijn en nu is het zover. In de app moet je inloggen met hetzelfde Nintendo-account, zodat je bij al je monsters van de verschillende games kan. Nagenoeg alle recente Pokémon-games zijn geschikt voor Pokémon Home, zoals je hieronder ziet.

Pokémon Home geschikte games.

Vanaf de start van de dienst zijn dit Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee en Pokémon Sword en Shield voor de Nintendo Switch en Pokémon Bank voor de Nintendo 3DS. Pokémon Bank is een app waarmee je de monsters uit onder andere Pokémon X en Y en Pokémon Sun en Moon voor de Nintendo 3DS kan bewaren. Ondersteuning voor Pokémon Go wordt nog aan gewerkt, maar het is nog niet bekend wanneer dit toegevoegd wordt.

Ruilen in Pokémon Home.

Vier manieren om te ruilen
Welke mogelijkheden je hebt met welke versie van Pokémon Home, is afhankelijk van het apparaat. De mobiele versie werkt direct samen met Pokémon Bank en laat je op vier manieren Pokémon ruilen met andere spelers. Met de Wonder Box ruil je een Pokémon met spelers wereldwijd. Dit gebeurt automatisch, dus zelfs als je de app niet actief gebruikt. Je kiest zelf welke Pokémon je aanbiedt. Met de Global Trade System kies je zelf welke Pokémon je aanbiedt en welke je graag wil hebben. Een derde optie is door een kamer aan te maken, waardoor je met een selecte groep spelers kan ruilen. De laatste manier om te ruilen is met vrienden, die je in Pokémon Home kunt registreren.

Functies in versies van Pokémon Home.

Daarnaast bevat de mobiele versie een complete National Pokédex, waarin je statistieken van al je Pokémon kan bekijken. De app vertelt je ook welke aanvallen je Pokémon allemaal kunnen leren en welke vaardigheden ze hebben. Het is daarmee een complete catalogus van al je Pokémon die je verzameld hebt. Tot slot kun je cadeaus ontvangen en gebruikmaken van de Judge-functie. Dit komt overeen met de functie in Pokémon Go, waarin de trainer vertelt hoe sterk je Pokémon is.

Pokémon Home Premium vs Basis.

Pokémon Home is gratis te gebruiken, maar heeft dan wel beperkingen. Met de gratis versie kun je maximaal 30 Pokémon bewaren en maximaal drie Pokémon tegelijk plaatsen in de Wonder Box. Ook ontbreekt dan de mogelijkheid om de app te koppelen met Pokémon Bank. Wil je meer opties, dan kun je kiezen voor de Premium-optie. Dit kost €2,99 per maand, €4,99 per maand of €15,99 per jaar. Als je hiervoor kiest, kun je onder andere zesduizend Pokémon bewaren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 12 februari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na verschijnen van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.