Pokémon Sleep app op smartphone en logo

Pokémon Sleep vanaf nu beschikbaar: ontmoet nieuwe Pokémon terwijl je slaapt

Pokémon Sleep is vanaf nu te downloaden in Europa. De app analyseert je slaap en laat je zo nieuwe Pokémon ontdekken en je Snorlex verder laten groeien. Bovendien help je de Pokémon-slaaponderzoeker Professor Neroli met zijn onderzoek.

Update 18 juli 2023: De Pokémon Sleep app is vanaf nu verkrijgbaar voor de iPhone en Android. De app is gratis te downloaden en bevat optionele in-app aankopen. Je gebruikt de app door je iPhone naast je kussen te leggen en te gaan slapen. Je kan de app ook gebruiken in combinatie met de Pokémon Go Plus+, die voor €59,99 te bestellen is via Nintendo’s online store. Deze sensor wordt aanstaande vrijdag uitgebracht en werkt naast Pokémon Sleep ook met Pokémon Go.


De app houdt slaapgegevens bij en analyseert je slaappatroon. Op basis van je gegevens wordt Snorlax in de game steeds groter en ontmoet je nieuwe Pokémon voor de Sleep Style Dex. De app werd al in 2019 aangekondigd, maar is nu dus eindelijk verkrijgbaar. In een uitgebreide video legt The Pokémon Company uit hoe je de app gebruikt. De app houdt dus ook bij hoe laat je naar bed ging en hoe laat je wakker werd. Er zit ook een ingebouwde wekker in.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Update 27 februari 2023: The Pokémon Company heeft aangekondigd dat de nieuwe game Pokémon Sleep er nu écht aan zit te komen. De game werd al in 2019 aangekondigd tijdens een persbijeenkomst (zie hieronder) en komt nog dit jaar beschikbaar voor iOS en Android. Tijdens een livestream werden er vandaag een paar trailers getoond, waaruit blijkt hoe het gaat werken. De game is in feite een slaaptracker. Door te slapen train je de Pokémon. Je slaapfasen worden in drie typen verdeeld: dozing, snoozing en slumbering, waarbij elk type weer andere karakters aantrekt.

In onderstaande video’s zie je hoe het werkt:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bij de game hoort ook een optioneel accessoire, genaamd Pokémon Go Plus Plus. Deze is niet noodzakelijk om Pokémon Sleep te kunnen gebruiken:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 29 mei 2019.

Afgelopen nacht werd in Japan de Pokémon 2019 Press Conference gehouden. Daar onthulde de president van The Pokémon Company Tsunekazu Ishihara onder andere de game Pokémon Sleep. Met de game hoopt het bedrijf hetzelfde te bereiken als met Pokémon Go: een gezonde activiteit gebruiken voor entertainment. Waar in Pokémon Go het wandelen in de buitenlucht centraal stond, draait het in Pokémon Sleep om het meten van je slaapgedrag.

Pokémon Sleep: slapen om Pokémon te trainen

Heel veel details kon het bedrijf nog niet geven over de gameplay van Pokémon Sleep. Het enige wat nu bekend is, is dat je slaapgedrag gemeten wordt en dat dit van invloed is op de gameplay van het spel. Daar hoort wel een nieuw apparaatje bij, genaamd de Pokémon GO Plus+ (dubbel plus, dus). Overdag kun je deze gebruiken als gewone Pokémon GO Plus voor bij het spelen van Pokémon Go, maar ‘s avonds leg je deze naast je kussen. Het apparaatje meet wanneer je slaapt en hoe laat je wakker wordt. Via Bluetooth wordt deze informatie vervolgens gedeeld met je iPhone.

Pokémon Sleep komt ergens in 2020 uit, dus je zult nog vele nachtjes moeten slapen voordat je met het spel aan de slag kan.

Pokémon Masters en Pokémon Home

Er zijn nog twee titels aangekondigd die naar mobiele platformen komen. De meest interessante game is Pokémon Masters. Deze game wordt gemaakt in samenwerking met DeNa, het bedrijf achter onder andere Super Mario Run. In Pokémon Masters neem je het in gevechten op tegen bekende trainers uit alle eerdere RPG-games. Denk aan alle bekende gymleiders die je in de loop der jaren verslagen hebt, maar ook bekende personage als Red en Blue uit de eerste Pokémon-games. Naar verwachting komt dit spel in het najaar beschikbaar.

Pokémon Masters artwork.

Tot slot is er nog de app Pokémon Home. Dit is een clouddienst die alle games van verschillende platformen en apparaten met elkaar verbindt. Hierdoor is het makkelijker om Pokémon uit te wisselen van de ene game naar de andere. Het werkt bijvoorbeeld met Pokémon Bank van de Nintendo 3DS, een online opslagdienst waar je Pokémon kon bewaren. Dankzij Pokémon Home kun je deze overzetten naar Pokémon Go en de toekomstige Nintendo Switch-games Pokémon Sword en Shield. Pokémon Home verschijnt ergens begin 2020.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 18 juli: Pokémon Sleep is nu te downloaden voor de iPhone.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.