iPhone 11 review van Engadget door Chris Velazco

iPhone 11 hands-on: dit vinden de grote internationale media

De grote internationale media hebben hun eerste ervaringen met de iPhone 11 gedeeld. In deze round-up verzamelen we de belangrijkste reviews van dit nieuwe toestel. Hoe denken zij over de verbeteringen en wat valt tegen?

De iPhone 11 is Apple’s opvolger van de iPhone XR. Hoewel de iPhone XR vorig jaar vooral als een buitenbeentje voelde, is dat dit jaar niet het geval. De iPhone 11 is de nieuwe standaard iPhone voor iedereen die niet per se op zoek is naar de echte pro-functies. Dat is ook iets waar de internationale media het over eens is: de iPhone 11 is het beste toestel voor de gemiddelde gebruiker. De embargo’s voor de reviews zijn verstreken en dus publiceren de grote media zoals The Verge, Wired en Engadget hun eindoordeel. Zijn ze onder de indruk?

iPhone 11 review door The Verge
The Verge is duidelijk in zijn titel: dit is de iPhone die de meeste mensen moeten halen. Nilay Patel noemt het zelfs de makkelijkste review die hij ooit geschreven heeft. In bepaalde opzichten is de iPhone 11 een S-versie van de iPhone XR. In de basis is het toestel hetzelfde, maar dan met een tweede camera, verbeterde accuduur en een lager prijskaartje. Het zijn daarom ook vooral de camera en de batterijduur die indruk maken. De camera noemt hij een enorme stap voorwaarts. Hij vergelijkt de iPhone 11 met de Pixel 3 en de resultaten zijn volgens hem verpletterend. De nachtmodus van de iPhone 11 pakt veel mooiere details dan Google’s toestel. Het scherm van de iPhone 11 krijgt van The Verge ook nog een schouderklopje, ook al zijn er geen verbeteringen ten opzichte van vorig jaar. Een andere opmerkelijke uitspraak van The Verge: iOS 13 is op sommige punten best buggy.

Lees verder bij The Verge

iPhone 11 review door TechCrunch
Matthew Panzarino besloot zijn iPhone 11-testexemplaar mee te nemen naar Disneyland. Dit was voor hem een uitgelezen kans om de nachtmodus te testen en hij is er erg positief over. “De nachtmodus in de iPhone 11 is geweldig”, zo legt hij uit. De kleuren zijn het beste in vergelijking met andere toestellen en het werkt heel eenvoudig. Panzarino kreeg van Apple de lichtgroene iPhone 11 en hij is erg blij met deze kleur. Hij vindt deze kleur zelfs mooier dan de donkergroene iPhone 11 Pro, al is dat persoonlijke smaak.

Lees verder bij TechCrunch

iPhone 11 review door CNET
CNET beloont de iPhone 11 met een mooie negen, dat vooral te danken is aan de prestaties en de camera. De batterijduur wordt geroemd en ook de nieuwe nachtmodus krijgt de nodige aandacht in de review van CNET. Ondanks dat er verschillen zitten tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro, noemt de reviewer alle nieuwe toestellen echte pro-devices. Wel vindt hij het jammer dat de iPhone 11 het zonder telelens moet doen en dat er geen snellere lader bij zit. CNET bespreekt in de review zowel de iPhone 11 als de Pro-modellen, omdat ze volgens hem nagenoeg dezelfde toestellen zijn die variëren op hetzelfde thema.

Lees verder bij CNET

iPhone 11 review door Wired
Wired is wat minder enthousiast over de iPhone 11. Qua design is het nieuwe toestel niet veel veranderd ten opzichte van de iPhone XR en het scherm mist een paar punten die de Pro-modellen wel hebben. Ook vindt Lauren Goode het formaat wat onhandig voor mensen met kleinere handen en daarom en gekke keuze voor het instapmodel. Over de accuduur en processor is zij enthousiast en voor veel mensen een reden om over te stappen. De camera maakt volgens haar, in vergelijking met de Pixel, slechts een inhaalslag. Wat de reviewer erg mist is de mogelijkheid om andere apparaten draadloos op te laden.

Lees verder bij Wired

iPhone 11 review door Engadget
Net als The Verge beaamt Engadget dat de meeste mensen de Pro helemaal niet nodig hebben. De prestaties zijn hetzelfde en je hebt ook dezelfde functies, maar dan voor een lager prijskaartje. De nieuwe ultragroothoeklens komt goed van pas en levert volgens de reviewer mooie foto’s op. Ook benadrukt hij het feit dat je nu eindelijk portretfoto’s kan maken van dieren en objecten, wat met de iPhone XR niet mogelijk was. De tekortkomingen die de iPhone XR had, heeft de iPhone 11 ook, waaronder het mindere scherm. De reviewer heeft daar echter geen problemen mee.

iPhone 11 review van Engadget door Chris Velazco

Lees verder bij Engadget

Wil je na het lezen van deze ervaringen de iPhone 11 kopen? Je kan de iPhone 11 reserveren bij Apple en andere winkeliers.

iPhone 11 bij provider nu bestellen

  • Koop iPhone bij T-Mobile
  • Koop iPhone bij Tele2
  • Koop iPhone bij Vodafone (incl. 6 maanden gratis Apple Music)
  • Koop iPhone bij KPN
Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.