Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple repareert vanaf eind dit jaar oudere MacBook Pro’s niet meer

Apple stopt binnenkort met het uitvoeren van reparaties van oudere MacBook Pro-modellen. Het gaat om de 15- en 17-inch MacBook Pro uit 2011 die vanaf 31 december 2016 niet meer bij Apple gerepareerd kan worden.

MacBook Pro uit 2011.
Heb je nog een MacBook Pro van begin 2011 liggen en is er iets defect, dan kun je maar beter snel een reparatie uit laten voeren. Twee MacBook Pro-modellen uit 2011 worden namelijk aan Apple’s lijst van verouderde Macs toegevoegd, zo meldt 9to5Mac. De wijziging geldt vanaf 31 december 2016.

MacBook Pro van begin 2011 niet meer gerepareerd

Het gaat om zowel de 15-inch als de 17-inch versie van de MacBook Pro uit begin 2011. Via haar website houdt Apple een lijst bij van producten die niet meer gerepareerd worden omdat ze een bepaalde leeftijd bereikt hebben. Nu is het dus de beurt aan deze twee MacBook Pro-modellen, waardoor ze vanaf 31 december 2016 niet meer door Apple gerepareerd kunnen worden.

Apple maakt een onderscheid tussen oude (vintage) en verouderde producten (obsolete), maar dat onderscheid geldt alleen voor Amerika en Turkije. Producten die in Amerika eerst als vintage aangemerkt worden, krijgen in Europa al direct de benaming verouderd. Dat betekent dat Apple geen reparaties meer aanneemt. De grens voor oude producten ligt tussen de vijf en zeven jaar, terwijl die grens voor verouderde producten bij zeven jaar ligt. Aangezien Apple in Europa geen onderscheid maakt tussen oud en verouderd, geldt in Europa dus een leeftijdsgrens van tussen de vijf en zeven jaar voordat de ondersteuning voor reparaties beëindigd wordt.

Behalve de twee eerder genoemde MacBook Pro-modellen, stopt Apple in de Verenigde Staten ook met de ondersteuning voor de Mac mini uit begin 2009 en de MacBook uit midden 2009. In Amerika en Turkije worden deze modellen vanaf 31 december gezien als verouderd, maar in Europa was dit al eerder het geval.

Eind oktober stopte Apple ook al met de ondersteuning voor de iPhone 4 en MacBook Air uit 2010. De volledige lijst van oude en verouderde producten, zowel wat betreft Mac, iPhone, iPad, iPod en Beats-producten, vind je op de website van Apple.

Bekijk ook

'Technische ondersteuning iPhone 4 en MacBook Air 2010 stopt eind oktober'

Apple stopt 31 oktober met de technische ondersteuning van de iPhone 4 en MacBook Air uit 2010, weet het Japanse Macotakara. Ook voor twee accessoires vervalt vanaf dat moment de hardware-ondersteuning.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.