whatsapp-logo-tilt

Kunnen we straks ook documenten versturen met WhatsApp?

WhatsApp is bezig met de voorbereidingen van een nieuwe functie, waarmee we PDF- en Word-bestanden vanuit het deelmenu van de app met anderen kunnen delen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp-logo-tilt

WhatsApp Messenger heeft in de nieuwste versie van de béta de mogelijkheid toegevoegd om Word- en PDF-bestanden te versturen, maar deze functie is nog niet geactiveerd. In de code van de meest recente WhatsApp-versie op Android is de functie al wel vindbaar. Een tipgever van onze vrienden van Androidworld ontdekte de nieuwe functie. De nieuwste bèta breidt de mogelijkheden van de deelknop uit, zodat je er straks niet alleen video- en audiobestanden mee kunt verzenden, maar ook PDF- en Word documenten.

Whatsapp-delen WhatsApp-delen

Deelbare bestanden kunnen uitgebreid worden

Aan de code te zien worden naast Word (nog) geen andere Office-programma’s ondersteund. Gedeelde PDF- en Word-documenten verschijnen met een nieuw icoontje in het chatvenster, zoals je in de screenshots hierboven kunt zien. Uit de code is af te leiden dat het aanbod van deelbare bestandtypen later verder kan worden uitgebreid.

Als je de bétaversie van WhatsApp gebruikt (in ieder geval op Android), verschijnt de berichtendienst ook in het deelmenu als je een PDF- of Word-bestand geopend hebt. Als je vervolgens echter probeert om het bestand op deze manier te delen, krijg je een foutmelding.

Omdat de code al verwerkt zit in WhatsApp, zou het kunnen dat de functie in de toekomst op afstand geactiveerd wordt, zodat jij niet handmatig de app van een update hoeft te voorzien. Omdat het hier om de Android-versie gaat, is het nog even de vraag of ook iPhone-gebruikers met deze deelfunctie aan de slag kunnen. Bij concurrent Telegram is het al langer mogelijk om op deze manier bestanden te versturen.

Fotobron: Androidworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 16:07
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.