Een audiogesprek in Slack met een groep.

Slack beta voert audiogesprekken in, binnenkort ook videogesprekken

Teamcommunicatie-app Slack gaat zijn functies uitbreiden. De app maakt het mogelijk om binnenkort audio- en video-gesprekken te starten. Eerstgenoemde functie is momenteel in beta te testen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Een audiogesprek in Slack met een groep.
Handige en populaire communicatie-app Slack (referral) gaat zijn functies de komende tijd uitbreiden. Zo is vandaag de Conference Call-functie in beta gegaan, waardoor je met je teamgenoten kunt bellen. Later dit jaar wordt het ook mogelijk om videogesprekken te starten.

Update 08-06-2016: De belfunctie van Slack is nu uit de betaperiode en is voor alle gebruikers beschikbaar. Gratis gebruikers van Slack kunnen nu in één op één chats naar elkaar bellen, terwijl betalende gebruikers ook groepsgesprekken kunnen voeren. Ook kun je met een emoji kenbaar maken wat je van een besproken onderwerp vindt, zonder dat je daarvoor de spreker hoeft te onderbreken. De functie werkt zowel in de Mac- als iOS-app van Slack.

Groepsgesprekken in Slack

Slack is een buitengewoon handige tool om in teams te communiceren (zie onze review van Slack). Dit kon voornamelijk alleen via tekst, maar vanaf vandaag is Slack gestart met de beta van audio-gesprekken. Je kunt zowel in privé-chats als in hele groepen deelnemen aan audiogesprekken. De één op één gesprekken zijn beschikbaar voor alle Slack-teams, terwijl groepsgesprekken alleen beschikbaar zijn voor teams met een standaard-abonnement of hoger. De audiogesprekken worden geleidelijk uitgerold en zet je aan via de team-instellingen.

Een audiogesprek beginnen met een groep in Slack.

Zodra de functie is ingeschakeld, start je snel en eenvoudig een audiogesprek. Bovenin de menubalk verschijnt een telefoontje waarmee je een belletje start. In een kanaal kun je zelfs een naam meegeven aan een audiogesprek. Tijdens zo’n gesprek kun je bovendien meerdere acties uitvoeren, zoals een emoji versturen, je microfoon dempen (mute) of andere mensen uitnodigen. Voorlopig zijn audiogesprekken alleen beschikbaar op de desktop, maar later wordt de functie ook uitgerold naar mobiele platformen.

Acties tijdens een audiogesprek in Slack.

Bovendien werkt Slack ook aan video-chats, waardoor je ook via beeld met elkaar kunt communiceren. Deze functie komt pas veel later beschikbaar en is momenteel ook nog niet te testen. Ook krijgen gedeelde kanalen een belangrijkere rol, zodat meerdere teams in dezelfde kanalen met elkaar kunnen communiceren.

Slack heeft momenteel 2,3 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en gemiddeld maakt elke gebruiker 140 minuten per werkdag gebruik van deze handige teamcommunicatie-dienst.

Meer informatie: Slack (referral)

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 08 juni: De belfunctie van Slack is nu voor iedere gebruiker van Slack beschikbaar. Het artikel is daarvoor aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 11:20
Categorie Apple
Onderwerp slack

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.