iPod touch 5e generatie

‘iPod touch is veilig alternatief voor je smartphone’

Maak je je zorgen over je digitale veiligheid en heb je nog een iPod touch in de kast liggen? Dan is het tijd om die uit de kast te halen. Volgens een expert is het een veilig alternatief voor een iPhone of andere smartphone.

iPod touch in plaats van iPhone

Belbundels en sms’jes zijn langzamerhand iets van het verleden. Je hoort regelmatig dat mensen steeds minder bellen en op andere manieren met elkaar communiceren. Door over te stappen op een iPod touch pak je het wel heel extreem aan: je bent dan alleen nog maar bereikbaar via apps. Maar volgens IT-journalist Joseph Cox van Motherboard is dat prima te doen. De iPod touch beschikt niet over een baseband of een simkaart, dus SMS’jes met beveiligingscodes onderscheppen of sim hijacking is onmogelijk. Laatstgenoemde methode wordt de afgelopen tijd regelmatig gebruikt om allerlei persoonlijke accounts in handen te krijgen, om er vervolgens misbruik mee te plegen.


Wel heeft de iPod touch een belangrijk nadeel ten opzichte van de iPhone: zelfs op de zesde generatie zit nog geen Touch ID en er is daarom ook geen Secure Enclave aanwezig. Daardoor zou de iPod touch kwetsbaarder kunnen zijn voor brute force-aanvallen. Het is daarom aan te raden om een moeilijk te raden alfanumeriek wachtwoord in te stellen als toegangscode. Iemand moet dan wel fysiek toegang hebben tot je toestel. Maak je je vooral zorgen om aanvallen op afstand, dan zou een iPod touch te overwegen kunnen zijn. Je communiceert dan via Wi-Fi en met een VPN en de versleutelde chatdienst Signal blijf je toch in contact met anderen. Heb je toch een telefoonnummer nodig, dan zou je dit tegen betaling via Skype kunnen regelen, of gratis via Google Voice. Volgens Cox is via het SS7-protocol de locatie van mobiele gebruikers gemakkelijk te achterhalen, met de iPod touch lukt dat niet.

ipod-touch-16GB-camera

Of het allemaal erg praktisch is, valt nog te bezien.

Mocht je hierdoor op een idee zijn gebracht: Apple verkoopt nog gereviseerde iPod touch-exemplaren via de Apple Store, vanaf 179 euro. Ook bij andere winkels kun je ze nog wel vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2018, 9:19
Bron Bron Motherboard
Categorie Achtergrond
Onderwerp ipod touch
Device iPod touch
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.