Apple Pencil binnenkant

Apple wil Apple Pencil geschikt maken voor de Mac

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor het gebruik van de Apple Pencil op MacBooks. Je zou dan op de trackpad kunnen tekenen en opdrachten geven.

Momenteel kun je de Apple Pencil alleen op de iPad Pro’s gebruiken. Maar daar komt wellicht verandering in: Apple heeft een patent toegewezen gerekgen, waarin wordt beschreven hoe je de Pencil ook op een trackpad kunt gebruiken, zodat je op een MacBook of iMac kunt tekenen. Het patent was al in 2014 ingediend en beschrijft een Apple Pencil die geavanceerder is dan het huidige model. Dat schept verwachtingen voor toekomstige modellen.

iPad Pro met 3D Touch-actie in de tweede beta van iOS 10.

Apple Pencil op de Mac

De Pencil uit het patent is ook als joystick en als muis in de lucht te gebruiken, zodat deze beweging kan detecteren in drie dimensies. Zo kan de Apple Pencil gebruikt worden als virtuele drumstick voor GarageBand of voor het bedienen van games. Dankzij de sensoren zou je voorwerpen op het scherm rond kunnen draaien door de Apple Pencil rond te laten draaien op een Magic Trackpad. Hierdoor kunnen ontwerpers en designers bijvoorbeeld eenvoudig een 3D-tekening maken, doordat ze het getekende object rond kunnen draaien met de Apple Pencil zelf. In de tekst wordt het accessoire beschreven als een ‘stylus’.

Apple Pencil binnenkant

Er zijn nog wel meer manieren waarop Apple de Pencil zou kunnen verbeteren. Zo zou Apple een digitaal gummetje kunnen toevoegen aan de bovenkant, net zoals de Pencil by FiftyThree. Verder kan Apple ondersteuning voor de iPhone gaan aanbieden, zodat je makkelijker notities kunt maken. En een Zoek mijn Apple Pencil-functie met een geluidje zou ook wel handig zijn, als je je Pencil weer eens bent kwijtgeraakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 14:45
Categorie Accessoires
Onderwerp apple pencil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.