Apple wil Apple Pencil geschikt maken voor de Mac

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor het gebruik van de Apple Pencil op MacBooks. Je zou dan op de trackpad kunnen tekenen en opdrachten geven.

Momenteel kun je de Apple Pencil alleen op de iPad Pro’s gebruiken. Maar daar komt wellicht verandering in: Apple heeft een patent toegewezen gerekgen, waarin wordt beschreven hoe je de Pencil ook op een trackpad kunt gebruiken, zodat je op een MacBook of iMac kunt tekenen. Het patent was al in 2014 ingediend en beschrijft een Apple Pencil die geavanceerder is dan het huidige model. Dat schept verwachtingen voor toekomstige modellen.


iPad Pro met 3D Touch-actie in de tweede beta van iOS 10.

Apple Pencil op de Mac

De Pencil uit het patent is ook als joystick en als muis in de lucht te gebruiken, zodat deze beweging kan detecteren in drie dimensies. Zo kan de Apple Pencil gebruikt worden als virtuele drumstick voor GarageBand of voor het bedienen van games. Dankzij de sensoren zou je voorwerpen op het scherm rond kunnen draaien door de Apple Pencil rond te laten draaien op een Magic Trackpad. Hierdoor kunnen ontwerpers en designers bijvoorbeeld eenvoudig een 3D-tekening maken, doordat ze het getekende object rond kunnen draaien met de Apple Pencil zelf. In de tekst wordt het accessoire beschreven als een ‘stylus’.

Bekijk ook

Apple Pencil binnenkort op de Mac gebruiken? Als het aan Apple ligt wel

Apple ziet nog veel meer potentie in de Apple Pencil. Zo wordt omschreven hoe een geavanceerde versie van de Apple Pencil gebruikt kan worden op een Mac, in combinatie met een Magic Trackpad.

Apple Pencil binnenkant

Er zijn nog wel meer manieren waarop Apple de Pencil zou kunnen verbeteren. Zo zou Apple een digitaal gummetje kunnen toevoegen aan de bovenkant, net zoals de Pencil by FiftyThree. Verder kan Apple ondersteuning voor de iPhone gaan aanbieden, zodat je makkelijker notities kunt maken. En een Zoek mijn Apple Pencil-functie met een geluidje zou ook wel handig zijn, als je je Pencil weer eens bent kwijtgeraakt.

https://www.iculture.nl/reviews/apple-pencil-review/

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.