Apple Pencil met een tekening op een iPad.

Apple wil Pencil aanraakgevoelige sensoren geven

Apple heeft patent gevraagd op een aanraakgevoelige stylus, waarbij allerlei sensoren in de Apple Pencil zijn verwerkt. Grafisch ontwerpers kunnen dan snel door een menu bladeren, een object roteren of penselen wisselen.

Apple zoekt naar manieren om de Pencil veelzijdiger te maken. Ze hebben een patent ingediend voor aanraakgevoelige bediening op de stylus. Daarmee wordt het mogelijk om nog nauwkeuriger de Pencil te bedienen, bijvoorbeeld bij creatieve toepassingen. In het patent beschrijft Apple hoe een reeks aanraakgevoelige sensoren precies kan bepalen waar je je vingers hebt geplaatst.

Apple Pencil met een tekening op een iPad.

Apple Pencil met aanraaksensoren

Ook zou je via aanraking bepaalde acties kunnen uitvoeren, zonder dat je door menu’s hoeft te bladeren. Het patent werd oorspronkelijk ingediend in december 2014, nog voordat Apple een eigen stylus had aangekondigd. Pas in het najaar van 2015 kondigde het bedrijf de Apple Pencil aan, speciaal bedoeld voor de iPad Pro. De stylus is drukgevoelig en kan ook rekening houden met de mate waarin je de stylus schuin houdt. Het patent met de naam ‘Stylus With Touch Sensor’ maakt meteen duidelijk waar het om gaat: meer sensoren in de stylus. Die kunnen bijvoorbeeld detecteren of je de stylus roteert, zodat een 3D-object op het scherm gaat ronddraaien. Met aanraking kun je ook opdracht geven om te zoomen of een ander penseel te kiezen. Voor grafische ontwerpers kan dat handig zijn om efficiënter te werken. Ook kun je je voorstellen dat je met je vinger omlaag veegt langs de stylus om door een menu te bladeren.

Pencil-patent

Het nadeel van dergelijke sensoren is dat de bediening van de gebruikersinterface erg complex kan worden. Op een stylus kun je geen aanwijzingen geven welke bediening zoal mogelijk is. Gebruikers moeten die nieuwe functies leren gebruiken. Apple zou dat kunnen oplossen door nieuwe functies geleidelijk te introduceren.

Apple vraagt patent op allerlei uitvindingen aan, dus het kan best zo zijn dat ze er nooit mee aan de slag gaan. Ook moet Apple patenten aanvragen om in de toekomst patentklachten te voorkomen. Maar ze geven wel goed aan in welke richtingen Apple zit te denken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2016, 14:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple pencil, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.