Pokémon Magikarp Jump

Pokémon: Magikarp Jump springt de App Store binnen

Pokémon: Magikarp Jump is verschenen in de App Store. In deze game ga je Magikarp vangen en opvoeden, zodat ze steeds sterker worden.

De Avonturenweek van Pokémon Go is alweer bijna voorbij. Wat speel je daarna? Misschien wel deze nieuwe game van The Pokémon Company, die een week geleden al in de Italiaanse App Store verscheen en nu wereldwijd is uitgerold. In Pokémon: Magikarp Jump draait alles om de spartelende oranje vis die ooit Gyarados wil worden.

Pokémon Magikarp Jump screens

Pokémon: Magikarp Jump

Afgelopen februari waren er al geruchten over een nieuwe mobiele Pokémon-game. Het zou Splash! Magikarp gaan heten en alles zou draaien om de nutteloosheid van de oranje vis. Je hebt er namelijk niets aan, totdat het een Gyarados wordt. Magikarp Jump is een huisdiersimulator, waarin je je eigen collectie Magikarp gaat verzamelen, voeden en trainen. Doel is om de ultieme Pokémon op te laten groeien. Je komt terecht in een dorpje waar iedereen Magikarp kweekt. De burgemeester heet je persoonlijk welkom, nadat je eerst de taal hebt ingesteld en je geboortedatum hebt ingevuld. In de bekende ellenlange uitleg (wie leest zoiets?) kom je te weten dat er 8 leagues zijn en dat er al een tijdlang geen winnaar meer uit het dorp is. Daar moet jij verandering in brengen.

Magikarp staan erom bekend dat ze zwak zijn en dat ze geen krachtige moves kunnen leren. Het enige wat ze doen is spartelen. In deze game ga je ze voeden, zodat ze snel opgroeien en er een steeds sterkere volgende generatie ontstaat. Je kunt allerlei Magikarp in verschillende patronen opvissen, zoals gespikkelde. Sommige zijn zeldzamer dan andere en als je een bijzondere hebt getroffen kun je dat via sociale media laten zien aan je vrienden. In de game zitten ook een aantal populaire andere Pokémon, zoals Pikachu en Piplup. Zij helpen je met tips om de Magikarp te laten groeien. Verder kun je je vijver gezellig maken met allerlei decoraties, zodat de Magikarp sneller groeien. Het klinkt eerder als een spelletje voor winteravonden, maar op een strandmat is het misschien ook wel leuk om te spelen. Het is de bedoeling dat je in alle 8 leagues een kampioen Magikarp aflevert.

Pokémon Magikarp Jump screens

De game slaat niet automatisch je data op. Je zult daarvoor een handmatige backup moeten maken op de servers van de makers. De game zelf is gratis, maar je kunt extra items kopen via de shop. Groot pluspunt is wel dat je met deze game niet hoeft te lopen, dus als je je loom voelt door het warme weer hoef je je in ieder geval niet in het zweet te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2017, 19:00
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.