Apple Pencil: de techniek van de penpunt.

Apple wil Apple Pencil met verwisselbare punten, Touch ID en wisser

Apple wil de Apple Pencil een stuk veelzijdiger maken met verschillende soorten verwisselbare punten en sensoren. Apple beschrijft deze nieuwe functies in een nieuw openbaar gemaakt patent.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pencil: de techniek van de penpunt.
De Apple Pencil is een veelzijdige pen voor de iPad Pro waarmee je eenvoudig kunt tekenen. Dankzij de vele sensoren meet de pen hoe hard je op het scherm drukt en of je hem gekanteld houdt of niet, wat verschillende pennenstreken oplevert. Apple wil echter meer sensoren in de Apple Pencil stoppen, zo blijkt uit een patent dat vandaag verschenen is. Dankzij verwisselbare punten moet de Pencil andere soorten pennenstreken opleveren en is ook een sensor aan de achterkant een mogelijkheid.

Verschillende punten voor Apple Pencil

Apple Pencil-patent met verschillende punten.Je kunt de punten van de huidige Apple Pencil al eenvoudig verwisselen, maar dit dient alleen ter vervanging als je huidige punt versleten is. Het patent van vandaag beschrijft verschillende soorten punten met elk een eigen functie. In het patent wordt zelfs een punt genoemd met een kleine camera of een punt met een lampje. Ook een punt met een kwast en verschillende sensoren moet volgens het patent een mogelijkheid zijn, waardoor de Apple Pencil meer weg heeft van een verfkwast dan een potlood.

Een eventuele nieuwe Apple Pencil zou ook het herkennen van de gebruiker mogelijk moeten maken. Zo wordt vingerafdrukherkenning genoemd, zodat alleen jij de Apple Pencil kunt gebruiken. Hierdoor zou de Apple Pencil ook zijn eigen beveiliging krijgen, waardoor hij niet functioneert als de vingerafdruk niet herkend wordt. Apple gaat zelfs nog een stapje verder wat betreft de sensoren. Behalve de sensoren in de punt van de Apple Pencil, kan ook het andere uiteinde voorzien worden van sensoren zodat er bijvoorbeeld een wisser mogelijk wordt. Dit kun je dan vergelijken met een gummetje achterop een potlood. Momenteel bevindt zich op de achterkant van de Apple Pencil een Lightning-connector om hem op te laden.

Patent voor Apple Pencil met een kwast als punt.

Het patent werd vandaag openbaar gemaakt, maar is al in in 2011 opgesteld. Het is hierdoor nog maar de vraag of deze functies het ooit gaan redden in een eventuele toekomstige latere versie van de huidige Apple Pencil. Deze nieuwe ideeën vallen dan ook mooi samen met allerlei andere Apple-patenten waar we de laatste tijd over geschreven hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2016, 20:48
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen apple pencil, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.