Paste 2 laat je klembord inzien

Paste 2 nu op iPhone en iPad: meer inzicht in je klembordgeschiedenis

De makers van Paste, een app waarmee je de geschiedenis van je klembord kunt inzien, brengen nu ook een app voor iPhone en iPad uit. Hiermee kun je je klembord op meerdere apparaten inzien.

Paste komt naar iOS

Op de Mac was het al een tijdje mogelijk om het de app Paste 2 de geschiedenis van je klembord terug te kijken. Dat wordt nu ook mogelijk op de iPhone of iPad, want de app is beschikbaar gesteld voor iOS. In de app kun je de geschiedenis van de klembord zien en bepaalde tekst of afbeeldingen bewaren.


Paste 2 laat je klembord inzien

Paste 2 is handig omdat je de geschiedenis van het klembord kunt zien. Wanneer je dus iets verkeerd gekopieerd hebt terwijl nog iets moest plakken, kun je het vorige item weer makkelijk terughalen. De app onthoudt alles wat je kopieert. Zo kun je stukken tekst, afbeeldingen, grafieken en zelfs code kopiëren en terughalen via de app.

Paste 2 laat je klembord inzien

Klembord uitwisselen met Paste

Een groot pluspunt van de app is dat je items kunt opslaan die je regelmatig gebruikt. Om het overzicht te houden maak je categorieën aan om dingen op te slaan. Wanneer je bijvoorbeeld hetzelfde mailtje regelmatig moet versturen, kun je deze in de app zetten om makkelijk terug te vinden. Je hoeft het dan alleen maar te kopiëren en plakken vanuit de app. Door het maken van verschillende categorieën blijft de app overzichtelijk en kun je alles makkelijk terugvinden.

Paste 2 laat je klembord inzien

iCloud-synchronisatie
De app maakt gebruik van iCloud om de lijst te synchroniseren tussen je verschillende apparaten. Je kunt dus ook makkelijk iets dat je gekopieerd hebt op je iPhone terugkijken op je Mac. Dit was al mogelijk met het universele klembord van Apple, maar het is nu ook mogelijk om eerder gekopieerde items terug te kijken op verschillende apparaten. Ook de opgeslagen items kun je vinden op verschillende apparaten.

De iOS app is gratis te downloaden in de App Store en voor de Mac-app is er een proefversie van zeven dagen. Daarna betaal je eenmalig €16,99 wanneer je de app wil blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.