Apple geeft artiesten betere statistieken in Apple Music

Apple gestart met een statistiekenpagina voor Apple Music-artiesten. Ook heeft Apple de promobadges van de iTunes Store vernieuwd. Deze zijn nu te herkennen aan het paarse appicoontje met de witte ster, zoals je die ook in iOS 11 vindt.

Apple heeft het promotiemateriaal voor iTunes een bijgewerkte look gegeven. De badges voor de iTunes Store, die je bijvoorbeeld vindt op websites van artiesten, liggen nu meer in lijn met die van de nieuwe MFi-logo’s. Ook lijkt Apple de promotie van Apple Music een extra boost te willen geven, want ze geven een extra hoge commissie van 100% gedurende de eerste maand van een nieuw abonnement. Voor de verkoop in de iTunes Store gaat de commissie echter omlaag naar 2,5%. Apple lijkt daarmee minder nadruk te willen leggen op de verkoop van losse muziek. Tot slot is Apple gestart met de verdere uitrol van de statistiekenpagina voor artiesten, waar artiesten meer info kunnen vinden over hun luistercijfers.

Nieuw promomateriaal iTunes Store

Net als de Made for iPhone-logo’s kom je de logo’s voor de iTunes Store en Apple Music op allerlei plekken tegen. Denk bijvoorbeeld aan reclameposters, televisiereclames en websites, zodat je weet dat een bepaald album te koop is in de iTunes Store of te streamen is via Apple Music. Op websites is zo’n logo meestal klikbaar, zodat je meteen bij het juiste album terecht komt. Hieronder zie je hoe de nieuwe logo’s eruit komen te zien. De badge voor de iTunes Store krijgt een nieuw paars appicoontje met witte ster, zoals die bij iOS 11 geïntroduceerd werd. Artiesten en publicaties mogen ook alleen het sterlogo gebruiken, als er bijvoorbeeld geen plek is voor de complete badge. In oktober vorig jaar werd de Apple Music-badge al aangepast met het appicoontje van de Muziek-app.

iTunes Store promo badges.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple van plan zou zijn om op termijn te stoppen met de verkoop van losse muziek in iTunes, maar zover is het nog niet. Wel stopt Apple binnenkort met iTunes LP.

Beta van Apple Music for Artists statistieken

Apple is daarnaast begonnen met de verdere uitrol van het Apple Music for Artists-dashboard. Op deze pagina bekijk je als artiest alle luistercijfers van jouw eigen muziek op Apple Music, maar ook het aantal downloads in de iTunes Store. Ook kun je de statistieken per land bekijken, zodat je weet waar jouw muziek het goed doet. Eerder dit jaar werd de pagina geopend voor slechts een paar duizend artiesten. De pagina is een soort tegenhanger van de Apple Podcast Analytics-pagina die Apple onlangs introduceerde. De nieuwe pagina is momenteel nog in beta, maar als je artiest bent dan kun je je hiervoor aanmelden op Apple’s website.

Apple Music for Artists.

Eddy Cue maakte eerder bekend dat Apple Music inmiddels 38 miljoen gebruikers heeft. Hij liet ook nog weten dat er 8 miljoen extra gebruikers zijn die luisteren met de proefperiode van drie maanden. Uiteindelijk is Apple Music in een maand tijd gegroeid met 2 miljoen gebruikers. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de komst van de HomePod, Apple’s speaker die het beste samenwerkt met Apple Music.

Bekijk ook

Richting nieuwe mijlpaal: Apple Music heeft nu 38 miljoen betalende gebruikers

Apple Music heeft inmiddels 38 miljoen betalende abonnees, zo maakte Eddy Cue bekend tijdens zijn speech bij SXSW. Dat betekent dat Apple's muziekdienst er in de afgelopen maand twee miljoen gebruikers bijgekregen heeft. Het aantal luisteraars is echter nog een stukje hoger.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.