bunq start met Apple Pay… maar nog niet bij ons

Op de Apple Pay-pagina van Apple is een voor Nederlanders bekende naam opgedoken: bunq. Helaas betekent het niet dat de ondersteuning voor Nederland in de startblokken staat. bunq gaat eerst ervaring met Apple Pay op doen in een ander land: Italië. Maar wat betekent het voor ons? Wij zochten het voor je uit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onze lezers en andere iPhone-gebruikers in Nederland en België wachten al jaren op de komst van Apple Pay, maar tot op heden heeft Apple zelf met nog geen woord gerept over de komst van de betaaldienst. Maar er lijken weer nieuwe, spannende ontwikkelingen: de naam van bunq is nu toegevoegd aan Apple’s lijst van ondersteunende Europese banken.

Update 21 maart: Inmiddels blijkt dat bunq Apple Pay ondersteunt in Italië en Spanje. Hierdoor kan je ook in Nederland gebruikmaken van Apple’s betaaldienst. In onze FAQ Apple Pay bunq Nederland lees je de veelgestelde vragen omtrent het gebruik.

Bekijk ook

Apple Pay FAQ: veelgestelde vragen over Apple's betaaldienst

De veelgestelde vragen over Apple Pay op een rijtje. Waar werkt het, hoe stel je het in en zijn er kosten aan verbonden? Hoe zit het met Rabobank en ABN AMRO? Vind alle antwoorden op al je vragen in onze uitgebreide Apple Pay FAQ!

Update 14 maart: Voor wie de hoop had dat Apple Pay in Nederland geactiveerd zou worden, is er slecht nieuws. In een tweet voorafgaand aan het event heeft bunq zelf laten weten dat ze Apple Pay niet aan gaan kondigen voor een nieuw land. Dit houdt echter wel de deur open voor een eventuele aankondiging van Apple Pay-ondersteuning in andere landen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

bunq vermeld op Apple Pay-pagina

Apple houdt op een speciale pagina bij welke banken ondersteuning bieden voor Apple Pay. Dit is onderverdeeld per continent. In Europa is dat onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Scandinavië. Ook Italië heeft al enige tijd de beschikking over Apple Pay en juist bij dit land is nu een voor Nederlanders bekende naam opgedoken. Sinds de meest recente update van Apple’s supportpagina is bunq terug te vinden in deze lijst. Overigens loopt er bij bunq ook een vacature voor Product Owner in Italië, dus dat heeft wellicht ook te maken met de toevoeging van bunq aan Apple’s lijstje.

Apple Pay bunq in Italië

Wij hebben geïnformeerd bij bunq waarom deze vermelding aan deze pagina is toegevoegd en wat het betekent voor de uitrol in Nederland, maar de bank wilde er op dit moment niets over zeggen. bunq-woordvoerder Bianca laat het volgende aan iCulture weten:

Door afspraken met een niet nader genoemde partij kunnen wij voor de 20e niets zeggen.

De woordvoerder verwijst hiermee naar een aankomend bunq-event op 20 maart. Eens in de zoveel tijd houdt bunq een evenement, waar ze nieuwe functies voor de app en de dienst aankondigen. Hier werd het afgelopen jaar onder andere bunq Premium en de geheel vernieuwde app aangekondigd. Op verdere vragen wilde bunq op dit moment geen antwoord geven. Op de website van Apple is ook al het logo van bunq gevonden, dat je hier kunt vinden.

https://www.instagram.com/p/BgRHlLPDWqm/?taken-by=bankofthefree

Mogelijk meer info op 20 maart
Het zou redelijk uniek zijn als bunq op het eigen event ondersteuning voor Apple Pay in Nederland aankondigt, omdat normaal gesproken Apple zelf laat weten naar welke landen de betaaldienst uitgerold wordt en deze mededelingen vooral worden gedaan tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers. Maar we houden je de komende week uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen en zijn zelf aanwezig bij het bunq event op 20 maart.

Met dank aan onze tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 20 maart: Tweet van bunq aan het artikel toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 maart 2018 om 11:45
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.