Overcast Apple Watch

Overcast verwijdert podcasts luisteren op Apple Watch

Dankzij Overcast kon je direct vanaf je Apple Watch naar een podcast luisteren, maar de ontwikkelaar heeft de functie verwijderd. Met ingang van watchOS 4 is dit namelijk niet meer mogelijk.

Overcast Apple Watch

Dit voorjaar kwam de podcast-app Overcast met een handige functie voor Apple Watch-gebruikers. Met Send to Watch kreeg je de mogelijkheid om direct vanaf een Apple Watch naar een podcast te luisteren, waardoor je geen iPhone meer nodig hebt. Met watchOS 4 in aantocht is de ontwikkelaar helaas genoodzaakt om de functie nu te verwijderen.

Apple Watch-playback Overcast verwijderd

Standaard biedt de Apple Watch geen mogelijkheid om offline een podcast te luisteren. Er is bijvoorbeeld Apple Watch-versie van Apple’s eigen Podcasts-app. De ontwikkelaar van Overcast, een populaire podcastapp op de iPhone en iPad, had daar iets op gevonden en kwam met de functie Send to Watch, waardoor een podcast naar de Apple Watch gestuurd werd en je zo naar je favoriete podcasts kon luisteren. Met de komst van watchOS 4 in het vooruitzicht, heeft de ontwikkelaar om meerdere redenen besloten om de functie te verwijderen.

Voor het afspelen van audio op de Apple Watch biedt Apple voor ontwikkelaars bepaalde tools aan, maar de standaard opties hiervoor zorgde volgens de Overcast-ontwikkelaar voor onvoldoende kwaliteit. Bovendien werd de audio met die tools stopgezet zodra de app afgesloten werd, omdat het niet mogelijk is om in de achtergrond audio af te spelen. Hij maakte daarom gebruik van een omweg, door de Apple Watch te laten denken dat het om een workout-monitoring app gaat. Als er dan audio afgespeeld werd, kon de app gewoon in de achtergrond blijven draaien. Met ingang van watchOS 4 is deze omweg niet meer te gebruiken, waardoor het afspelen in de achtergrond niet meer mogelijk is.

Overcast Apple Watch

Om de Send to Watch-functie zo om te bouwen dat het werkt binnen de mogelijkheden van watchOS 4, heeft de ontwikkelaar minstens een maand ontwikkeltijd nodig. Dat weegt niet op tegen het gebruik, want volgens diezelfde ontwikkelaar werd de Send to Watch-functie door slechts 0,1% van de actieve gebruikers gebruikt. In versie 3.1.7 van Overcast is de functie dan ook verwijderd. Wel kun je de Apple Watch-app blijven gebruiken als afstandsbediening voor het afspelen van podcasts via je iPhone.

Als je nu nog een podcast wil beluisteren via je Apple Watch, kun je daar de app WatchPlayer voor gebruiken. De vraag is echter hoe lang deze nog werkt, aangezien het waarschijnlijk gebruikmaakt van dezelfde techniek. Totdat watchOS 4 uitkomt lijkt deze app dus nog gewoon te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.