Podcasts luisteren op Apple Watch

Podcasts op de Apple Watch beluisteren: dit zijn de mogelijkheden

Standaard op de Apple Watch!

Hoe kun je podcasts op je Apple Watch luisteren? We leggen uit hoe het werkt met de officiële Podcasts-app van Apple en met apps van derden. Sinds watchOS 5 zijn er meer mogelijkheden om podcasts te luisteren op je Apple Watch.

Apple Watch: podcasts luisteren doe je zo

Met de Apple Watch kun je muziek luisteren, via de speaker of via draadloze oordopjes. Maar wist je dat je ook podcasts kunt luisteren via de Apple Watch? We leggen in deze tip uit hoe je dat op kunt doen.

Officiële Podcasts-app op de Apple Watch

Sinds watchOS 5 levert Apple de officiële Podcasts-app mee, die nauw samenwerkt met de Podcasts-app voor iOS. Je hebt daardoor toegang tot alle shows waarop je geabonneerd bent en je kunt ze streamen via Wi-Fi of de mobiele verbinding van je iPhone. Je speelt de podcasts op de achtergrond af, zodat je je Watch gewoon kunt blijven gebruiken. Afspelen doe je via een draadloze hoofdtelefoon.

Apple Watch podcast-app

Luister je podcasts via je iPhone, dan kun je de Podcasts-app op je Apple Watch gebruiken als een soort afstandbediening, net als bij Apple Music. Opties om 30 seconden vooruit en achteruit te skippen of om podcasts op een hogere snelheid af te spelen zijn ook onderdeel van de app. Daarmee is de Podcasts-app op de Apple Watch echt heel compleet qua functionaliteit.

Podcasts luisteren op de Apple Watch

Het downloaden van nieuwe afleveringen regel je in de Watch-app op de iPhone. Hierin vind je een instelling voor podcasts, waarmee je kunt aangeven welke afleveringen naar het horloge worden gestuurd. Je kunt tijdens het luisteren andere apps op je horloge gewoon gebruiken, terwijl je aan het luisteren bent via de gekoppelde oortjes of koptelefoon.

Om de podcast af te spelen open je de app op je Apple Watch. Je kunt met de kroon scrollen door al je abonnementen. Tik op een albumhoes om te luisteren. Wil je een andere aflevering horen? Tik dan op de drie streepjes onderin je scherm en selecteer een andere aflevering.

Podcasts app Apple Watch

Je kunt ook apps van derden gebruiken om podcasts te luisteren. Denk dan aan apps als Overcast, Castro en Pocket Casts. Bij apps van derden moet je nieuwe afleveringen eerst volledig downloaden en opslaan, voordat je kunt luisteren.

Outcast

Outcast voor Apple Watch is een app waarmee je podcasts kunt luisteren op de Apple Watch. De app slaagt daar vrij goed in, binnen de beperkingen die Apple stelt. Sommige functies van de gewone Podcasts-app werken namelijk niet bij andere apps. Apple houdt deze troef soms in handen.

Outcast bevat twee voorbeeld ‘podcasts’ die uitleggen hoe de app werkt en hoe je nieuwe afleveringen op je Apple Watch krijgt. Het geluidsvolume heeft Outcast opgelost met een soort volumeknoppen op het scherm, die uitleggen hoe je Apple’s Now Playing-functie gebruikt om het geluid aan te passen. Ook zitten er andere handige hints in de app, die je helpen om het maximale eruit te halen.

Je zoekt in Outcast eerst een geschikte podcast, waarbij je suggesties krijgt. Deze download je naar de Apple Watch, zodat je daarna offline kunt afspelen. Een voortgangsbalk laat zien of je er al bijna bent. Dit kan vrij lang duren omdat het via de Bluetooth-verbinding van de iPhone loopt. Heb je een Apple Watch met 4G, dan kun je de app zelfs helemaal zelfstandig zonder iPhone gebruiken. Voor het zoeken naar een bepaalde podcast gebruik je de scribble-functie om tekst in te voeren. Je luistert de podcast vervolgens met draadloze oordopjes en dit werkt zelfs als je gelijktijdig een workout-app wilt gebruiken. Handig is dat er gekleurde thema’s in zitten, dat je de snelheid van afspelen kunt aanpassen (0,5x tot 2x) en de lengte van de skip-sprongen zelf kunt kiezen (5 seconden tot 1:30 minuut).

Workout++ voor podcasts op Apple Watch

Wil je podcasts luisteren tijdens het sporten, dan is Workout++ misschien een betere optie. Deze app heeft een speciaal tabblad in de iPhone-app waarmee je je kunt abonneren op allerlei podcasts. Tik je op een aflevering, dan kun je deze overzetten naar de Apple Watch. Het duurt wel even voordat de aflevering op je horloge staat. Met knoppen in de app kun je het afspelen regelen en 30 minuten tot 1 minuut vooruit en achteruit springen.

Podcasts luisteren op Apple Watch

Start je een workout op je Apple Watch, dan veeg je naar links om de podcast-afleveringen te bekijken, die je meteen kunt afspelen. Ook kun je afleveringen streamen naar je Apple Watch, al heb je hierbij wel te maken met wat wachttijden in verband met bufferen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerp podcasts
Device Apple Watch
Software watchOS