Dropbox tweestapsverificatie

Dropbox laat je op de desktop inloggen met mobiele app

Dropbox laat je nu beveiligd inloggen op de desktop, door de mobiele app te gebruiken. Je hoeft geen codes over te tikken, maar alleen op een notificatie te drukken.

Dropbox heeft een nieuwe manier gevonden om het inloggen op de desktop veiliger te maken. Ze gebruiken daarvoor de mobiele app. Het is een gebruiksvriendelijk alternatief voor SMS-codes ontvangen op de iPhone of een gegenereerde code opzoeken in een wachtwoorden-app.

Dropbox tweestapsverificatie

Dropbox: inloggen met mobiele app

Met de mobiele app van Dropbox kun je nu dus makkelijker bewijzen dat jij het echt bent. Probeer je op de desktop in te loggen bij Dropbox, dan krijg je in de mobiele app een notificatie. Die vraagt je om de inlogpogingen te bevestigen. Het enige wat je hoeft te doen is op een knop drukken.

Volgens Dropbox is de nieuwe methode handig in situaties waar je geen sms-berichten kunt ontvangen, bijvoorbeeld op een plek met slechte dekking of als je op een iPad zit. Wel heb je nog toegang tot Wi-Fi nodig, dus in een vliegtuig zal het niet altijd werken. Om het allemaal uit te leggen heeft Dropbox bovenstaande video gemaakt.

Dropbox tweestapsverificatie

Om er gebruik van te maken moet je uiteraard wel de tweestapsverificatie voor Dropbox hebben ingeschakeld. Dit doe je het makkelijkst op de desktop:

  1. Ga naar dropbox.com en meld je aan.
  2. Klik op je profielplaatje om het accountmenu te openen.
  3. Ga naar het tabblad Beveiliging en zet de schakelaar bij Tweestapsverificatie aan.

Je kunt nu inlogcodes ontvangen via SMS, via mobiele apps zoals Google Authenticator, 1Password en Duo Mobile (maar dan moet je een code overtikken), of op de nieuwe manier via de mobiele app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2017, 8:16
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.