Colorcube voor iPhone, iPad en Apple TV is Apple's gratis App van de Week

Belgisch puzzelspel Colorcube is Apple’s gratis App van de Week

Puzzelen met gekleurde geometrische vormen in deze app van Vlaamse bodem. Colorcube is Apple's nieuwe App van de Week en download je deze en komende week gratis in de App Store.

De afgelopen tijd lichtte Apple vaak een puzzelspel uit als gratis App van de Week. Deze week is dat niet anders. Al begin je je wel af te vragen of het nog mogelijk is om te vernieuwen in dit genre. Colorcube (link), Apple’s keuze van deze week, laat zien dat er nog wel ruimte is voor nieuwe ideeën. Dit puzzelspel van Vlaamse bodem is deze en komende week gratis te downloaden in de App Store


Colorcube voor iPhone, iPad en Apple TV is Apple's gratis App van de Week

Colorcube: puzzelen met gekleurde geometrische vormen

Colorcube is een puzzelspel voor iPhone, iPad en Apple TV waarbij je werkt met verschillende geometrische vormen. Doel van het spel is om die op de juiste manier met elkaar te combineren zodat je de puzzel oplost. Bovenin het scherm zie je het beoogde resultaat en onder je werkveld zie je de puzzelstukjes waarmee je het patroon zelf kan nabouwen. Puzzelstukjes kun je naar hartelust toevoegen, verwijderen, draaien en voorzien van een andere kleur. Net zolang tot het je het beoogde patroon hebt nagebouwd. Hoe het precies werkt zie je in onderstaande gameplay-video.

Kleurenblindheid
Colorcube telt in totaal 250 verschillende puzzels, dus je kan er even mee vooruit. Het puzzelspel werkt zoals gezegd met gekleurde vormen. Maar dat maakt het wel lastig te spelen als je door een aangeboren afwijking bepaalde kleuren niet ziet. Door tijdens het spelen op het oogje rechtsboven te tikken, kun je de weergave aanpassen. Of je nou rood, groen of blauw niet ziet of moeite hebt met felle kleuren, Colorcube heeft er een aparte weergave voor. Het spel ondersteunt daarnaast de Nederlandse taal.

‘Eerste Belgische App van de Week’
Dat laatste is niet zonder reden. Colorcube is namelijk gemaakt door de Belgische ontwerpstudio Next Apps. Het is een samenwerking met de Duitser Dieter Stein, die eerder bekroonde bordspellen ontwierp. Volgens Next App is het de eerste keer dat een Belgische app door Apple verkozen wordt tot App van de Week. Colorcube verwierf vorig jaar al meteen bij de lancering een prominente plek in de App Store. Ook bij de introductie van de iPhone 7 passeerde het spelletje de revue in de keynote, wat er volgens de makers op duidt dat Apple fan is van Colorcube.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 augustus 2017 om 11:02
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.