NLZiet is vernieuwd op de iPhone.

Vernieuwde NLZiet-app maakt tv-kijken makkelijker

Opnieuw ontwikkeld in Swift

De NLZiet-app heeft een update gekregen, waardoor het navigeren in de app een stuk makkelijker is geworden. Het hamburgermenu is verwijderd en maakt plaats voor een knoppenbalk onderaan het scherm.

NLZiet versie 4.0 met nieuwe navigatie

NLZiet brengt vandaag versie 4.0 van de televisie-app uit. Deze versie past het vernieuwde design van een jaar geleden aan, zodat de app makkelijker te gebruiken is. De belangrijkste verandering daarbij is dat de navigatie op de schop gegaan is. Het ietwat drukke zijmenu is vervangen door een veel overzichtelijkere knoppenbalk onderin. Je vindt hier de vier belangrijkste functies: de startpagina, je favorieten, de tv-gids en een meer-knop voor alle overige functies.

De startpagina van de NLZiet-app heeft ook een kleine make-over gehad. Qua inhoud vind je er nagenoeg dezelfde video’s, maar de pagina ziet er wel een stuk rustiger uit. Bovendien veeg je niet meer alleen naar beneden om aanbevolen en meest bekeken video’s te kijken, want je selecteert de categorieën via een horizontaal menuutje halverwege het scherm van je iPhone. De favorieten-pagina verzamelt alle recente toegevoegde afleveringen en je favoriete series. De tv-gids is qua indeling niet veranderd, maar is via de knop onderin wel makkelijker te bereiken.

NLZiet versie 4 vernieuwd.

Via de Meer-knop kun je nog steeds direct naar het aanbod van de NPO, RTL en SBS springen of je account bekijken. Ook is de videospeler iets bijgewerkt, en tijdens het kijken kun je makkelijker zappen naar andere zenders. Je gebruikt hiervoor tijdens het kijken het overzicht van de live programma’s onder het kopje Zappen.

Optimalisaties voor iPhone X en ontwikkeld in Swift
De vernieuwde NLZiet-app is helemaal opnieuw opgebouwd in Swift, Apple’s eigen programmeertaal. De makers hebben beloofd dat de stabiliteit van Chromecast verbeterd is, dat het probleem met de schermrotatie opgelost is en dat er aanpassingen gedaan zijn om de app beter te laten werken op de iPhone X en nieuwer.

Sinds dit voorjaar is NLZiet ook beschikbaar op de Apple TV. Ondertussen zijn ze ook al begonnen met een beta van de Android TV-app, dus die komt er ook binnenkort aan. Met de dienst kan je live tv-kijken naar de belangrijkste Nederlandse zenders, maar je kan ook programma’s terugkijken van de NPO, RTL en de Talpa-zenders. NLZiet kost €7,95 per maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2018, 16:11
Categorie Apps
Onderwerpen nlziet, televisie

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.