Tile Mate aan sleutelbos.

Bluetooth-trackers Tile Mate en Pro vernieuwd: nu met verwisselbare batterij

Ook nieuw: betaalde Premium-dienst

Tile, het handige accessoire waarmee je je sleutels, portemonnee en andere spullen kan terugvinden, heeft nieuwe versies aangekondigd. De nieuwe Tile Pro en Tile Mate hebben voor het eerst een vervangbare batterij.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update november 2018: lees onze Tile Bluetooth tracker-review voor alle ervaringen met deze nieuwste uitvoeringen!

Op de iCulture-redactie zijn we al een tijdje fan van de Tile. In onze review van de Tile Sport kan je lezen over de grootste voor- en nadelen. Voor ons het grootste nadeel was de beperkte levensduur: als de batterij leeg is, is de Tile onbruikbaar. Met twee nieuwe modellen komt daar een einde aan, want je kan voor het eerst de batterij van een Tile vervangen. Maar er is nog meer nieuw in de nieuwe Tile Mate en Tile Pro.

Nieuwe Tile Mate en Tile Pro

De twee nieuwe modellen van Tile hebben een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. De nieuwe Tile Mate is ietsjes groter dan het vorige model, omdat je de batterij nu eenvoudig kan vervangen. De meegeleverde batterij gaat een jaar mee, maar daarna kun je er gewoon een nieuwe in doen. Je hoeft dus niet meer een nieuwe Tile te kopen, want een nieuw batterijtje is genoeg. Daarnaast is het bereik van de Tile vergroot naar in totaal ongeveer 50 meter. Bovendien is de speaker 50% luider, dus je kan de Tile beter horen van een langere afstand. Dit komt vooral van pas als je bijvoorbeeld je sleutelbos verstopt hebt in een tas of jaszak.

Wil je ook een Tile, dan kun je terecht bij diverse winkels zoals:

Let wel goed op dat je de nieuwste versie met verwisselbare batterij neemt, want de ‘oude’ wegwerpversie is bij veel winkels (waaronder de Apple Store) ook nog gewoon in het assortiment.

De nieuwe Tile Pro gaat er qua bereik ook op vooruit. Het bereik is nu bijna 100 meter en de speaker is luider dan ooit. Qua uiterlijk lijkt de Tile Pro op de eerdere Tile Sport, met een witte of zwarte voorkant die wel tegen een stootje kan. Ook de Tile Pro heeft een verwisselbare knoopcelbatterij, dus je kan hem blijven gebruiken als de batterij leeg is. Voor mensen die nog een Tile zonder verwisselbare batterij hebben, is er nog steeds het ReTile-programma. Daarmee krijg je korting op een nieuwe als de batterij van je huidige Tile op is.

Tile Pro aan je spijkerbroek.

De nieuwe Tile Mate is verkrijgbaar voor ongeveer €25, terwijl de Tile Pro ietsjes duurder is met een prijskaartje van €35. De nieuwe Tiles zijn nu al te bestellen via de Tile-website, maar er komt dan wel €4 verzendkosten bij. Later kun je ze hoogstwaarschijnlijk ook kopen bij de bekende Nederlandse webwinkels. CoolBlue biedt de nieuwe Tile Mate aan in een pakket van vier stuks (€64,99), maar ze zijn nog niet te bestellen. De nieuwe Tile Pro verschijnt bij Coolblue binnenkort in een combopakket voor €59,99. Ook bij de Apple Store kun je de Tile-trackers kopen, maar hier gaat het nog om het oude model.

Sinds een paar weken is het mogelijk om je spullen met Tile-tracker via Siri op te zoeken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is de bijgewerkte Tile-app. Via de instellingen kun je met Siri Shortcuts eenvoudig je eigen commando instellen om je Tile-tracker op te zoeken.

Tile Premium: locatiegeschiedenis en gratis batterijen

Tile introduceert vandaag ook de nieuwe dienst Tile Premium. Voor $2,99 per maand of $29,99 per jaar krijg je elk jaar een nieuwe batterij opgestuurd voor je Tile Mate of Tile Pro. Bovendien komen dan de Smart Alerts beschikbaar. Deze meldingen van de Tile-app waarschuwen je als je de deur uitloopt zonder je belangrijke bezittingen. Met de uitgebreide locatiegeschiedenis kijk je van de laatste 30 dagen waar je Tiles allemaal geweest zijn. Bovendien kun je je Tile onbeperkt delen met andere mensen, zodat zij je kunnen helpen met het vinden van de Tiles.

Als extra krijg je ook in totaal drie jaar garantie op al je Tiles in jouw account en is er een uitgebreide klantenservice. Je kan Tile Premium 30 dagen gratis proberen, daarna betaal je dus de eerder genoemde $2,99 per maand of $29,99 per jaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 02 oktober: Links toegevoegd naar de nieuwe modellen bij Coolblue (binnenkort te bestellen).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2018, 13:15
Bron Tile
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, sensor
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.