De 72 nieuwe emoji van Unicode 9.0 zijn nu al te gebruiken

Er komen 72 nieuwe emoji aan, zoals de clown, facepalm en selfie. Voorlopig worden ze nog niet door Apple ondersteund, maar met deze tip kun je ze toch gebruiken met iedere versie van iOS.

Begin deze maand werd Unicode 9.0 aangekondigd, wat betekent dat er 72 nieuwe emoji’s naar je iPhone komen, zoals de facepalm, clown en selfie. Het kan nog wel even duren voordat Apple hiervoor ondersteuning gaat bieden, in een toekomstige bètaversie of in de uiteindelijke release van iOS 10. Geen nood: je kunt ze nu al gebruiken, zonder je iPhone te jailbreaken.


Nieuwe emoji goedgekeurd in juni 2016

Zo gebruik je de 72 nieuwe emoji

De ondersteuning voor Unicode 9.0 is nog niet beschikbaar in de huidige iOS-versies – ook niet in de bètaversie van iOS 10 – wat betekent dat je de nieuwe emoji eigenlijk nog niet kunt gebruiken. Maar er is een workaround, waardoor je ze nu al wel in je berichten kunt gebruiken.

Dat doe je als volgt.

  1. Start Safari op op je iOS-apparaat en ga naar deze link, waar je alle nieuwe emoji kunt laden.
  2. Scroll naar beneden totdat je de regel ziet die begint met het woord ’emojis’. Die staat net boven de daadwerkelijke afbeeldingen.
  3. Selecteer alle emoji door op het woord ’emojis’ te klikken en ingedrukt te houden, en vervolgens de cursor helemaal naar beneden te slepen. Klik vervolgens op Kopieer.
  4. Open de Notitie-app op je iOS-apparaat en maak een nieuwe notitie.
  5. Plak alles in deze nieuwe notitie.
  6. Klik op één van de emoji’s die je ziet en houdt deze ingedrukt tot je de kopieer-knop ziet. Klik vervolgens op deze knop.
  7. Begin een nieuw gesprek in iMessage of een andere berichten-app en plak de emoji in het tekstveld.
  8. Klik op Verstuur en de emoji wordt verstuurd.

Door de emoji in een notitie te plakken heb je ze altijd bij de hand.

Ideaal is het misschien niet, zeker niet als je deze nieuwe emoji regelmatig wilt gaan gebruiken. Maar zowel jij als degene waar je het bericht naar verstuurt kan de emoji zien, aangezien het als een kleine afbeelding verstuurd werd. Het werkt in iMessage, sms en andere berichten-apps.

Bekijk ook

Facepalm, clown en selfie: deze 72 nieuwe emoji komen eraan

Het Unicode Consortium heeft 72 nieuwe emoji goedgekeurd, waardoor je teksten nog sprekender worden. Maak kennis met de clown, facepalm en selfie.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.