Phoenix Jailbreak

Handleiding jailbreak iOS 11, iOS 10 en eerdere versies

Handleiding jailbreak voor iOS 10 en iOS 9 met met evasi0n jailbreak en Pangu. Geschikt vanaf iPhone 4 en iPad 2. Met stappenplan voor de jailbreak van iOS 8 en iOS 7; deze handleiding jailbreaken legt het uit.

Deze handleiding legt uit hoe je iPhones en iPads met verschillende iOS-versies kunt jailbreaken met tools zoals Yalu, Phoenix, Home Depot, Pangu, TaiG en evasi0n. Voor iOS 11 is nog geen jailbreak vrijgeven, maar er wordt aan gewerkt.

Deze handleiding is voor het laatst bijgewerkt in december 2017.

Welke jailbreak is er voor jouw iDevice?

 • iOS 10.2.1 t/m iOS 11.2 → nog geen jailbreak beschikbaar; er wordt wel aan gewerkt
 • iOS 10.xgebruik Houdini; semi-jailbreaktool voor tweaks
 • iOS 10.0 t/m iOS 10.2 → gebruik Yalu; alleen voor gevorderde gebruikers, semi-untethered, werkt niet op iPhone 7
 • iOS 9.3.5gebruik Phoenix; alleen voor 32-bit devices, semi-untethered, gebruik Cydia Impactor
 • iOS 9.1 t/m iOS 9.3.4 → gebruik Home Depot; alleen 32-bit devices, semi-untethered, gebruik Cydia Impactor
 • iOS 9.2 t/m iOS 9.3.3 → gebruik Pangu versie 1.1; alleen 32-bit devices, semi-untethered, gebruik Cydia Impactor
 • iOS 9.0 t/m iOS 9.1 → gebruik Pangu versie 1.3.2; alleen 64-bit devices
 • iOS 8.4.1 -> gebruik EtasonJB versie RC2; alleen 32-bit devices, gebruik de Cydia Impactor
 • iOS 8.1.3 t/m iOS 8.4 → gebruik TaiG versie 2.4.3
 • iOS 8.0 t/m iOS 8.1.2 → gebruik TaiG versie 1.2.1 of PPJailbreak versie 1.0
 • iOS 8.0 t/m iOS 8.1 → gebruik Pangu versie 1.0.0 of 1.2.1
 • iOS 7.1 t/m iOS 7.1.2 → gebruik Pangu versie 1.2.1
 • iOS 7.0 t/m iOS 7.0.6 → gebruik evasi0n versie 1.0.7
 • iOS 6 en eerder → gebruik p0sixspwn, evasi0n of redsn0w

Phoenix Jailbreak

We vertellen in deze handleiding wat een jailbreak is en hoe je deze veilig kunt uitvoeren. Het eerste deel van deze handleiding gaat over de Yalu jailbreak voor iOS 10, daarna leggen we de Phoenix jailbreak voor iOS 9.3.5 uit en de Pangu/TaiG jailbreak die voor iOS 9 en iOS 8 te gebruiken is. Tenslotte bespreken we de al wat oudere evasi0n jailbreak voor iOS 7.

Momenteel is het mogelijk om iPhones en iPads tot en met iOS 10.2 te jailbreaken met verschillende tools, die hieronder worden uitgelegd. Belangrijk om te weten is dat iOS 10.2 nog niet te jailbreaken is op de iPhone 7 (Plus), dus als je al hebt geüpdatet naar deze versie dan is er geen mogelijkheid meer. Op oudere toestellen en met de eerdere versies iOS 10.0 en 10.1.1 lukt het wel.

De nieuwste ontwikkeling is een jailbreak voor de iPhone X op iOS 11.x, maar die is nog niet officieel vrijgegeven. Hier zie je een video van deze jailbreak.

Cydia in iOS 8

Waarom jailbreaken?

Daarover hebben we aparte artikelen gemaakt: Jailbreaken: waarom, voordelen en nadelen en Jailbreaken: de beste tweaks en apps. Ook leggen we uit hoe je jailbreak verwijderen gaat.

Inspiratie voor tweaks die je kunt installeren met behulp van Cydia kun je onder andere opdoen aan de hand van ons overzicht van de beste apps en tweaks. Het is aan te raden te controleren of tweaks geschikt zijn voor jouw iOS-versie voordat je deze installeert.

Als jouw iOS-versie geschikt is om te jailbreaken raden we aan om voor de zekerheid eerst een backup via iTunes te maken van je gegevens, zodat deze nooit verloren kunnen gaan mocht er toch iets mis gaan. Lees meer over het maken en terugzetten van een back-up voor je iDevice in onze uitgebreide handleiding Backups maken van iPhone en iPad, de ultieme gids.

Reservekopie maken in iTunes

Yalu-jailbreak voor iOS 10

Voor iOS 10 is de Yalu-jailbreak van Luca Todesco verschenen. Hij kondigde in december 2016 aan een jailbreak voor iOS 10.1.x te zullen maken. Een jailbreak voor iOS 10.2 leek op dat moment nog niet haalbaar omdat Apple relatief veel beveiligingslekken heeft gedicht. Eind december 2016 werd ook een methode ontwikkeld om .shsh2 blobs op te slaan, die het mogelijk maakten om in de toekomst te downgraden naar oudere firmware-versie, ook als Apple het niet meer signeert. Hiervoor is de tool Prometheus ontwikkeld.

De situatie is afhankelijk van de iOS-versie die je nu op je toestel hebt staan:

iOS 10.2.1 of beta van iOS 10.3:

iOS 10.2:

 • 32-bit toestellen met iOS 10.2 zijn NIET te jailbreaken (dit geldt dus voor de iPhone 4/4s, 5/5c en ouder). Je kunt niet downgraden en er is geen geschikte jailbreakmethode beschikbaar.
 • iPhone 7 en 7 Plus met iOS 10.2 zijn NIET te jailbreaken. Je kunt niet meer downgraden naar iOS 10.1.1 en de Yalu-jailbreak werkt alleen op andere 64-bit toestellen.
 • Alle overige 64-bit toestellen met iOS 10.2 zijn WEL te jailbreaken (dus de iPhone 5s, iPhone 6/6s en iPhone 6/6s Plus).

iOS 10.0 t/m 10.1.1:

 • 32-bit toestellen met iOS 10.0 t/m iOS 10.1.1 kun je NIET jailbreaken (dit geldt dus voor de iPhone 4/4s, 5/5c en ouder).
 • 64-bit toestellen met iOS 10.0 t/m 10.1.1 kun je WEL jailbreaken.
  • Heb je een iPhone 7 (Plus) dan kun je updaten naar iOS 10.1.1.
  • Heb je een iPhone 6s (Plus), iPhone SE of iPad Pro dan kun je de Yalu-jailbreak voor iOS 10.1.1 gebruiken, maar je kunt eventueel ook updaten naar iOS 10.2 en de Yalu-jailbreak voor iOS 10.2 gebruiken.
  • Overige 64-bit toestellen zoals de iPhone 6 (Plus) en iPhone 5s zijn niet te jailbreaken met iOS 10.1.1, dus je zult hiervoor de Yalu-jailbreak voor iOS 10.2 moeten gebruiken.

iOS 9.x:

 • 64-bit toestellen: zit je nog op iOS 9.0 t/m 9.3.5 dan kun je ervoor kiezen om op deze stabiele jailbreak-versies te blijven zitten. Iets riskanter is upgraden naar iOS 10.2 en de Yalu-jailbreak gebruiken.
 • 32-bit toestellen: je kunt beter op deze versie blijven zitten en wachten totdat het FriedAppleTeam een jailbreak uitbrengt.

Blobs opslaan
In alle gevallen is het verstandig om je .shsh2 blobs op te slaan. Dit kan eenvoudig via TSSSaver, een online tool waarvoor je geen terminalcommando’s hoeft in te voeren. Je kunt het ook handmatig doen met de tool tssschecker via GitHub.

Yalu jailbreak voor iOS 10 op Mac en Windows

De Yalu jailbreak is beschikbaar voor iOS 10.2, zowel voor Mac als Windows. Als je een gedetailleerd stappenplan zoekt kun je het beste hier even kijken: Mac en Windows. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Cydia Impactor.

Cydia Impactor

Heb je een iPhone 7 of iPhone 7 Plus of een 64-bit toestel dat op iOS 10.1.1 draait, dan kun je Yalu ook gebruiken. Hier vind je een stappenplan voor de Mac.


Phoenix jailbreak

Phoenix jailbreak voor iOS 9.3.5

Phoenix is de legendarische vogel die uit de as verrees. Dat geldt ook voor oudere 32-bit toestellen met iOS 9.3.5 die nu te jailbreaken zijn: je zou denken dat er geen nieuwe methode meer zou komen, maar in augustus 2017 was ‘ie er opeens: de Phoenix jailbreak. Deze jailbreak is van groot belang omdat het de allerlaatste update is voor toestellen zoals de iPhone 4s, iPad mini 1, iPad 2 en iPad 3.

De jailbreak is semi-untethered en werkt alleen op 32-bits toestellen. Je zult dus na elke keer rebooten opnieuw de tool meoten gebruiken. Het is gemaakt door twee bekende iOS-hackers, Siguza en Tihmstar, met hulp van eerdere hackers zoals Luca Todesco. De app heeft grote overeenkomsten met de Home Depot jailbreak, die voor iOS 9.1 t/m 9.3.4 bedoeld was. De code zal niet als open source beschikbaar worden gesteld. Aanvankelijk waren er aanwijzingen dat er ook een untethered versie zou volgen, naar dat is niet gebeurd. Omdat de Cydia Extender niet werkt in iOS 9 zul je de app elke week moeten sideloaden, tenzij je een Apple developer-account hebt. Heb je je blobs bewaard, dan kun je dankzij de aanwezigheid van tfp0 downgraden naar andere firmware-versies.

Met Phoenix kun je dus je oudere toestel zoals een iPhone 4s alsnog jailbreaken en waarschijnlijk is het ook meteen het laatste wat er voor dit populaire toestel verschijnt. Je kunt het downloaden via de website waarbij je Cydia Impactor kunt sideloaden.


Pangu jailbreak iOS 9.2 t/m iOS 9.3.3

Het Pangu-team heeft voor iOS 9.2 en iOS 9.3.3 een jailbreak uitgebracht, die alleen geschikt is voor 64-bit toestellen. Er zal geen versie voor 32-bit toestellen verschijnen.

Update juli 2016: we raden momenteel af om deze jailbreak te gebruiken. Je moet voor de PP-app je Apple ID en wachtwoord invullen. Pangu belooft dat ze je gegevens niet opslaan, maar je loopt daarmee altijd gevaar. Een alternatief is om een apart Apple ID aan te maken, alleen voor deze jailbreak.

Update 31 juli 2016: Inmiddels zijn al de eerste berichten verschenen dat inloggegevens zijn misbruikt.

Pangu jailbreak Apple ID invullen

De jailbreak is semi-untethered, wat inhoudt dat je bij het herstarten van je toestel steeds software moet draaien om te zorgen dat het toestel weer jailbroken wordt. Inmiddels is er na de Chineestalige versie ook een Engelstalige versie verschenen.

Volgens Pangu is de jailbreak gemakkelijk weer te verwijderen door het toestel te herstarten. Er zijn daarna geen sporen meer van de jailbreak. Je moet de PP-app starten om opnieuw te jailbreaken, waarna je alle eerder geïnstalleerde tweaks weer te zien krijgt. Het is een vrij ongebruikelijke methode, maar het werkt.

Pangu voor iOS 9.2 t/m 9.3.3 werkt alleen op de volgende 64-bit toestellen:

De Pangu-jailbreak is te vinden op de website van het team.

Voor iOS 9.2 verscheen lange tijd geen jailbreakmethode. Ontwikkelaar Luca Todesco beweerde een jailbreak te hebben gevonden voor iOS 9.2, iOS 9.2.1 en iOS 9.3. Hij demonstreerde dit in een video. Later liet hij weten een exploit voor iOS 9.3.3 te hebben gevonden, maar ook deze gaf hij niet vrij. Pangu heeft nu eindelijk wél een werkende jailbreak kunnen maken.

Jailbreak voor Apple TV 4 op tvOS 9.0 en 9.0.1

Pangu heeft een jailbreak gemaakt voor de Apple TV 4 die op tvOS 9.0 of 9.0.1 draait. Voor recentere versies van tvOS zijn op het moment van schrijven nog geen jailbreaks ontdekt. Dit is de eerste jailbreak die voor de vierde generatie Apple TV verschijnt. De Pangu 1.0 jailbreak tool voor de Apple TV is vanaf nu te downloaden via de website van Pangu. Om de jailbreak te installeren heb je een USB-C kabel, Mac, Xcode en een Apple TV 4 nodig. Daarnaast is een betaald Apple Developer lidmaatschap volgens de handleiding vereist, wat betekent dat je de methode van sideloading met Xcode 7 niet kunt gebruiken. Deze eerste jailbreak is dan ook vooral bedoeld voor ontwikkelaars die hun apps en tweaks gemakkelijk naar de Apple TV 4 willen overzetten. Wel wordt het als de eerste stap gezien om ook een jailbreak voor doorsnee gebruikers mogelijk te maken.

Jailbreak iOS 9.1

Het Chinese Pangu-team gebruikte twee exploits, waarmee ze een jailbreakmethode voor iOS 9.0 tot en met iOS 9.0.2 konden maken (zie hieronder). Apple heeft in iOS 9.1 deze twee beveiligingsslekken gedicht. In maart 2016 bracht Pangu echter een nieuwe jailbreakversie uit die alleen op 64-bit toestellen werkt. Deze methode werkt al niet meer in iOS 9.2 en kan dus alleen door iOS 9.1 benut worden. De jailbreak is te downloaden vanaf de website van Pangu. Ook hierbij geldt natuurlijk weer dat dit geen officiële software van Apple is, dus installeren doe je volledig op eigen risico.

Jailbreak iOS 9 Pangu downloaden nu mogelijk

Pangu heeft de eerste publieke, untethered jailbreak voor iOS 9 beschikbaar gesteld. Deze is geschikt voor de iPhone 6s en alle andere toestellen waarop iOS 9 te installeren is. Ook iOS 9.0.1 en iOS 9.0.2 worden ondersteund. Het is nu technisch mogelijk om deze jailbreak uit te voeren. Pangu is beschikbaar voor Windows en Mac.

Pangu jailbreak Mac Windows

De Pangu-jailbreak is geen officiële software voor iOS, dus je installeert op eigen risico. Zorg dat je een backup van al je gegevens hebt, voor het geval dat het proces misgaat. Ook kun je door te jailbreaken je garantie kwijtraken of malware binnenhalen. Voordat je begint moet je je pincode en Zoek mijn iPhone uitschakelen, om de kans op een succesvolle iOS 9 jailbreak te vergroten. Mocht het niet lukken, dan kun je het beste eerst de firmware op je iPhone herstellen via iTunes en daarna opnieuw proberen te jailbreaken.

Handleiding jailbreak iOS 9 met Pangu

Volg deze stappen om de Pangu jailbreak voor iOS 9 uit te voeren en Cydia te laden. Het werkt zowel op de Mac als op Windows. De jailbreakmethode is geschikt voor elke iPhone, iPad of iPad touch die op iOS 9 draait, ook de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

 1. Maak een backup van je iDevice en sluit deze aan op je computer met een usb-kabel.
 2. Schakel ‘Zoek mijn iPhone’ uit via Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone.
 3. Schakel je pincode uit via Instellingen > Touch ID en toegangscode.
 4. Zet je toestel in vliegtuigmodus.
 5. Pangu jailbreak ios 9 startscherm

 6. Download Pangu via de website.
 7. Start de Pangu jailbreak voor iOS 9 door te klikken op de Start-knop.
 8. Geef aan dat je al een backup hebt gemaakt door op Already Backup te klikken.
 9. Pangu jailbreak ios 9 voortgang

 10. Het iDevice zal herstarten en je krijgt van Pangu de instructie om opnieuw in vliegtuigmodus te zetten.
 11. Het proces gaat nu verder. Na een tijdje wachten krijg je de melding dat je de Pangu-app op het homescreen van je iDevice moet openen.
 12. Pangu vraagt nu toestemming tot je Fotobibliotheek. Accepteer dit om verder te gaan.
 13. Pangu jailbreak met Cydia

 14. Na een reboot kun je de vliegtuigmodus inschakelen en je iPhone gaan gebruiken. De app Cydia is al aanwezig, zodat je meteen bezig kunt met het installeren van leuke tweaks.

Eén van de tweaks die je meteen kunt proberen is SplitScreen op de iPad Air. Normaal wordt alleen de iPad Air 2 ondersteund. Te vinden op GitHub.

TaiG jailbreak voor iOS 8.1.3 tot en met iOS 8.4

Het Chinese team van TaiG heeft een untethered jailbreaktool voor iOS 8.1.3 tot en met iOS 8.4 uitgebracht. Het is alleen te installeren op Windows. Het team heeft nog geen jailbreaktool voor Mac OS X uitgebracht. Je kunt het vinden op de website taig.com.

taig-8.4-tool

TaiG bracht eind juni 2015 een jailbreak voor iOS 8.3 uit. Toen bleek dat de kwetsbaarheden die daarin waren gebruikt niet waren gedicht in iOS 8.4 volgde vrij snel ook een jailbreak voor iOS 8.4.

PP jailbreak voor iOS 8.4

Het PP-team is net als TaiG afkomstig uit China. Ze brachten al eens een iOS 8 jailbreak voor de Mac uit, maar werden daarbij beschuldigd dat ze code van TaiG hadden gestolen. Met deze code hebben ze nu razendsnel een jailbreak voor iOS 8.4 uitgebracht, nog op dezelfde avond dat iOS 8.4 verscheen.

Het handige is dat PP zowel voor Windows als Mac beschikbaar is, terwijl je bij TaiG altijd gebruik moet maken van Windows.

pp-jailbreak-tool-ios-8-4

Hieronder vind je de downloadlinks:

Het werkt als volgt:

 1. Download PPGhost voor iOS 8.4.
 2. Start PPGhost.
 3. Klik op de blauwe knop, terwijl je zorgt dat het PP-vakje is aangevinkt.
 4. In de PP-tool klik je op de groene knop om de jailbreak te starten. Op het tweede scherm klik je op de tweede knop, om aan te geven dat je Find My iPhone hebt uitgeschakeld. De jailbreak begint nu vanzelf.
 5. Wacht tot het proces is afgerond. Doe helemaal niets, ook niet als er een wit scherm verschijnt.
 6. Zodra je een boodschap krijgt dat de jailbreak gereed is, wacht je tot de iPhone weer is gereboot en op het lockscreen staat.
 7. Ontgrendel de iPhone en start Cydia.

TaiG jailbreak voor iOS 8 tot en met iOS 8.1.2

Het TaiG-team heeft een jailbreak voor iOS 8 t/m 8.1.2 uitgebracht. Deze is geschikt voor alle iOS-apparaten waarop je iOS 8 kunt installeren, dus ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Een Engelstalige versie van de TaiG jailbreak voor iOS 8 is inmiddels beschikbaar voor Windows op de website taig.com.

TaiG Jailbreak iOS 8

Pangu jailbreak voor iOS 8 tot en met iOS 8.1

Het Pangu-team heeft een jailbreak voor iOS 8 en iOS 8.1 uitgebracht. Deze is geschikt voor alle iOS-apparaten waarop je iOS 8 kunt installeren, dus ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Een Engelstalige versie van de Pangu jailbreak voor iOS 8 is inmiddels beschikbaar voor Mac OS X en Windows op de website en.pangu.io.

Pangu Jailbreak iOS 8

Pangu jailbreak voor iOS 7.1 tot en met 7.1.2

Het Chinese hackersteam Pangu heeft in juni 2014 een untethered jailbreak voor iOS 7.1.x uitgebracht. De software is beschikbaar voor Mac OS X en Windows. Deze versie van Pangu werkt op alle iOS-apparaten met iOS 7.1 tot en met iOS 7.1.2. De jailbreak blijkt overeenkomsten te hebben met de TaiG-versie van de evasi0n-jailbreak die vorig jaar uitkwam en bevatte in eerste instantie een Chinese app store waarin auteursrechtelijk beschermd materiaal vrijelijk aanwezig was.

Pangu for iOS 7

evasi0n7 jailbreak voor iOS 7 tot en met 7.1 beta 2

Voor het jailbreaken van iOS 7.x heb je de evasi0n jailbreaktool nodig. De eerste versie van evasi0n voor iOS 7 verscheen in december 2013. Daarna zijn er kleine tussentijdse updates verschenen waarin vooral foutjes zijn opgelost. De software is beschikbaar voor Windows en OS X. De evasi0n jailbreak werkt voor de volgende iDevices op de genoemde firmwareversies:

evasi0n iOS 7

Stappenplan evasi0n 7 voor iOS 7 jailbreak

evasi0n jailbreakWe gaan er vanuit dat je al een backup hebt gemaakt van je belangrijkste gegevens. Als je toestel op dit moment al op een geschikte firmwareversie draait en je deze niet meer wilt herstellen met iOS 7.0.6, dan kun je direct verder met stap 8.

 1. Als je gebruik maakt van een codeslot op je toestel dan dien je deze uit te schakelen voordat je de jailbreak uitvoert. Je kunt dit doen via Instellingen > Algemeen > Codeslot. Selecteer in dit menu de optie Zet code uit en voer desgevraagd je code in.
 2. evasi0n-iOS-7

 3. Download de jailbreaktool evasi0n voor Mac OS X of Windows en ga naar de folder waarin je de jailbreaktool evasi0n hebt opgeslagen.
 4. Windows: open het ZIP-bestand (of pak deze uit) door hierop te dubbelklikken. Kies desgevraagd voor Extract all. Open vervolgens de folder genaamd evasion-win-1.0 en open evasi0n.exe.
  Mac OS X Mavericks: open het DMG-bestand door hierop te dubbelklikken. Klik op het icoontje van evasi0n. Meestal mag je niet zomaar programma’s van onbekende bronnen installeren. Je kunt ook eenmalig een uitzondering maken door de ctrl-knop ingedrukt te houden terwijl je op het icoontje van evasi0n 7 drukt en vervolgens twee maal te kiezen voor Open.
 5. evasi0n-jailbreak-ios-7-ipod-touch-5g

 6. Selecteer de knop Jailbreak en wacht totdat het proces is voltooid. Voer geen acties uit op het toestel of in iTunes zo lang het jailbreakproces nog bezig is. Bepaalde onderdelen, kunnen enkele minuten in beslag nemen.
 7. evasi0n-jailbreak-ios-7-watermerk

 8. Tijdens het uitvoeren van de jailbreak zal je gevraagd worden op het toestel een icoontje genaamd evasi0n 7 aan te tikken. Druk eenmaal op dit icoontje. Wacht vervolgens tot evasi0n de melding geeft dat de jailbreak is voltooid. Je krijgt tijdens het wachten teksten te zien als “Reading kernel“.
 9. Mocht het proces op enig moment onverwacht langer dan een half uur blijven steken of een foutmelding opleveren, dan kun je veilig het toestel opnieuw opstarten en het opnieuw proberen. Je kunt een iDevice opnieuw opstarten door de Home- en Power-knop tegelijk gedurende meer dan 8 seconden ingedrukt te houden.
 10. Open Cydia en wacht tot preparing the filesystem is voltooid en er een respring plaatsvindt.
  Cydia: preparing filesystem
 11. Je kunt nu gebruik maken van Cydia.

evasi0n 7 jailbreak voltooid

p0sixspwn: jailbreak voor iOS 6.1.3 t/m 6.1.5

untethered-p0sixpwnKort na het verschijnen van evad3rs voor iOS heeft iH8sn0w ook een ‘untether’ uitgebracht voor iOS 6.1.3 en 6.1.5. Een untether zorgt ervoor dat een bestaande tethered jailbreak door installatie van een softwarepakket uit Cydia untethered kan worden gemaakt, waardoor je het toestel niet meer met een computer hoeft te verbinden om opnieuw op te kunnen starten. De untether voor iOS 6.1.3 t/m 6.1.5 draagt de naam p0sixspwn en is geschikt voor de volgende iDevices:

 • iPhone 3GS en nieuwer
 • iPod touch 4G en 5G
 • iPad 1e generatie en nieuwer

Aanvankelijk was p0sixspwn alleen beschikbaar als untether voor de iPhone 3GS en iDevices met A4-processor. Later verscheen ook een gelijknamige jailbreaktool voor iOS 6.1.3, 6.1.4 en 6.1.5 die daarnaast toestellen met de A5 en recentere chipsets ondersteunt. p0sixspwn is beschikbaar voor Mac OS X en Windows.

Na het jailbreaken: gebruik van Cydia

Cydia update voor iOS 7
Na het uitvoeren van de jailbreak zal de alternatieve appstore Cydia op je toestel aanwezig zijn. Het is mogelijk dat je bij het opstarten van Cydia de optie krijgt om een update uit te voeren, waarbij het aan te raden is om te kiezen voor volledige update. Via het tabblad Categorieën in Cydia kun je vervolgens een overzicht zien van de verschillende soorten apps en tweaks die je via Cydia kunt downloaden. De tabbladen hebben de volgende betekenis:

 • Tabblad Wijzigingen: de meest recente toevoegingen in het aanbod.
 • Tabblad Beheren: hier vind je de opties Pakketten en Bronnen. Via Pakketten is het mogelijk om via Cydia geïnstalleerde software te verwijderen. Via Bronnen kun je standaard niet aanwezige repositories toevoegen.
 • Tabblad Zoeken: gericht zoeken naar software in Cydia.

Cydia op iOS 7Als je een applicatie of tweak hebt gevonden die je wilt installeren via Cydia selecteer je deze door erop te drukken. Vervolgens druk je rechtsbovenin op Installeer gevolgd Bevestig. De software zal nu worden geïnstalleerd. Vaak zul je een respring of zelfs een reboot uit moeten voeren nadat je iets via Cydia hebt geïnstalleerd. Je kunt dit doen door op de knop Herstart SpringBoard of Reboot de verschijnt te drukken.

Revisiegeschiedenis:

 • 2016 - 21 december: Informatie over Prometheus toegevoegd.
 • 2016 - 17 juni: Informatie toegevoegd over de voortgang rond de iOS 10 jailbreak.
 • 2016 - 23 maart: Informatie toegevoegd over de tvOS 9.0 en 9.0.1 jailbreak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Devices iPad, iPhone
Software iOS