Skoda

Mijn Škoda-app vertelt je precies waar je auto is

Met de Mijn Škoda-app ben je altijd op de hoogte over alles van je auto én kun je je eigen rijgedrag vergelijken met dat van anderen.

Veel duurdere automodellen hebben tegenwoordig de mogelijkheid om een koppeling te maken met andere apparaten. Ook Škoda brengt nu deze mogelijkheid op de markt, in de vorm van een speciale Mijn Škoda-app. Hiermee krijg je op afstand toegang tot handige informatie over je auto.

Skoda dashboard Skoda pechhulp

Alle informatie over jouw Škoda in één app

In de app zie je onder meer hoe ver je nog kunt rijden voor je moet tanken en of je deuren wel op slot zitten. Een andere interessante feature is de locatievoorziening, waardoor je precies ziet waar je auto is en waar jij bent. Op basis daarvan krijg je een kaart te zien en ben je snel weer terug bij je auto.

Daarnaast worden er onderhoud- en storingsmeldingen vanuit de auto doorgestuurd naar de app en krijg je een waarschuwing als er mogelijk wordt ingebroken. Mocht je auto bijvoorbeeld plotseling bewegingen maken terwijl jij niet in de buurt bent, dan krijg je een notificatie. En ook bij autopech is de Mijn Škoda-app handig: je kunt direct contact opnemen met je garage en je locatie en relevante informatie meesturen.

Features buiten je auto
Hoewel de meeste functies van de app echt gericht zijn op jouw auto, gaan sommige features verder dan dat. Je kunt bijvoorbeeld je rijstijl vergelijken met die van andere bestuurders. Hiervoor verzamelt Škoda anoniem data, waardoor jij kunt zien of je bijvoorbeeld meer of minder benzine verbruikt in vergelijking met bestuurders van soortgelijke modellen.

Daarnaast is er een rittenregistratie voor bijvoorbeeld je belastingaangifte, die je automatisch kunt bijhouden en exporteren via de app. Hierin staat onder meer de afstand, tijd, gemiddelde snelheid en de gereden route. Maar je kunt ook aangeven of een rit privé, woon-werk of zakelijk was.

Skoda rittenregistratie

Voorlopig is de app alleen te gebruiken met de luxe business-modellen van Škoda, aangezien die een mobiele internetverbinding hebben waarmee de app verbinding maakt met de auto. Later dit jaar komt er een module voor de Fabia, Octavia en Superb die na 2010 gemaakt zijn, die je kunt inbouwen om de app te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2016, 16:49
Categorie Apps
Onderwerpen app, auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.