App Store op iPhone X

Nieuwe App Store richtlijnen bieden gratis proefperiode voor apps

Apple heeft de App Store-richtlijnen aangepast. De richtlijnen geven duidelijkheid over het gebruik van gratis proefperiodes, multi-platform diensten en het gebruik van screen mirroring. Ook wordt er ingegaan op privacy.

Nieuwe App Store richtlijnen

Apple heeft haar richtlijnen voor apps aangepast. Daardoor kunnen apps niet langer een winkelachtige interface tonen, waarmee je door software kunt browsen en het zelfs kunt aanschaffen. De veranderingen volgen kort nadat de Steam Link-app voor iOS werd afgewezen door Apple omdat het mogelijk was om pc-games te kopen.

Privacy
Allereerst heeft Apple een nieuw gedeelte toegevoegd over beveiliging en privacy. Er wordt benadrukt dat het niet is toegestaan dat derden de data van gebruikers te zien krijgen. Apple verwacht van ontwikkelaars dat de apps op een veilige manier omgaan met de data van de gebruikers. Apps mogen ook niet meer ongevraagd persoonlijke data inzien.

Voor reclame die in apps getoond wordt, zijn ook nieuwe regels opgesteld. Deze reclame moet aansluiten bij de algemene doelgroep van de app. Er mag dus niet meer gekeken worden naar gevoelige gebruikersdata, zoals informatie uit HealthKit of ClassKit om hier de reclame op af te stemmen. Voor reclames die de gebruikservaring beïnvloeden geldt dat er duidelijk moet worden gemaakt dat het om een reclame gaat en deze reclames mogen de gebruiker niet manipuleren om er op te drukken. Ook moet er een duidelijke sluit-knop aanwezig zijn voor mensen die deze reclame af willen sluiten.

App Store op iPhone X

Gratis proefversies
Apple gaat de regels wat betreft gratis proefversies van apps aanpassen. Voorheen was dit alleen mogelijk voor apps die gebruik maken van een abonnementsvorm. Vanaf nu wordt het voor andere ontwikkelaars ook mogelijk om een gratis proefversie aan te bieden. Ontwikkelaars kunnen aangeven hoe lang deze proefversie moet duren. Wanneer de tijd verstreken is kan de gebruiker ervoor kiezen om de betaalde versie van de aan te schaffen. Wel moet er duidelijk aangegeven worden hoe lang de proefperiode duurt, welke functies er na het verlopen van de proefperiode wel en niet beschikbaar zijn en wat de kosten zijn voor de volledige app.

Multi-platform diensten
De nieuwe richtlijnen gaan ook over multi-platform diensten. Dit gedeelte is voornamelijk bedoeld voor apps als Stream Link, wat Apple afgelopen maand weigerde toe te laten in de App Store. In de richtlijnen wordt nu vermeld dat apps die op verschillende platformen opereren hun gebruikers toegang moet geven tot content of features die zij op andere platformen hebben verkregen. Deze content of features moeten ook beschikbaar zijn middels in-app aankopen voor alle gebruikers.

Een andere vernieuwing die hier op aansluit, zijn de regels rondom mirroring van schermen. Wanneer een app specifieke software of diensten deelt, moet deze aan een aantal voorwaardes voldoen. Zo moet het ‘host device’ eigendom zijn van de gebruiker.

App Store met apps en games op iOS 11.

Cryptocurrency mijnen
Er wordt ook even kort ingegaan het mijnen van cryptocurrency en wordt er benadrukt dat het niet toegestaan is dat apps op de achtergrond mijnen naar cryptocurrency. Apps mogen wel opslag bieden aan deze munteenheden.

De volledige richtlijnen bekijk je op de website van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2018, 20:40
Bron Bron 9 to 5 Mac
Categorie Apple
Onderwerpen app store, regels

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.