Steam Link controller

Apple legt uit waarom Steam Link-app werd geweigerd (update)

Nadat de Steam Link-app van Valve werd geweigerd door Apple heeft Phil Schiller uitgelegd wat er aan de hand is. Steam Link zou meerdere App Store-Regels overtreden.

Update 27 mei: Apple maakte onlangs de beslissing om Valve’s Steam Link-app af te wijzen, nadat de app eerder was goedgekeurd. Dat leidde tot veel boze Steam-gebruikers, die ernaar hadden zitten uitkijken om hun games te streamen op iPhone, iPad en Apple TV. Apple’s standpunt bleeft tot nu toe ongewis, maar nu heeft Phil Schiller meer uitleg gegeven. Schiller zegt dat de app meerdere regels overtrad op het gebied van door gebruikers gegenereerde content, in-app aankopen en contentcodes. Apple zou inmiddels nauw samenwerken met het team van Valve om alle problemen op te lossen.

Schiller:

We care deeply about bringing great games to all of our users on the App Store. We would love for Valve’s games and services to be on iOS and AppleTV. Unfortunately, the review team found that Valve’s Steam iOS app, as currently submitted, violates a number of guidelines around user generated content, in-app purchases, content codes, etc.

We’ve discussed these issues with Valve and will continue to work with them to help bring the Steam experience to iOS and AppleTV in a way that complies with the store’s guidelines. We put great effort into creating an App Store that provides the very best experience for everyone.

Verder voegde Schiller eraan toe dat Apple duidelijke richtlijnen heeft, waar alle ontwikkelaars aan moeten voldoen. Aanvankelijk ontstond de indruk dat Apple bang zou zijn voor verlies van inkomsten, omdat mensen games die ze via Steam hebben gekocht ook op hun Apple-apparaten kunnen spelen. Welke regels Valve nu precies overtreden heeft weten we nog steeds niet, maar Apple heeft nogal strikte regels voor twijfelachtige content, lootboxes en dergelijke.
Hieronder volgt ons oorspronkelijke nieuwsbericht van 25 mei.

Apple wil de Steam Link-app van Valve niet toelaten in de App Store, vanwege een ‘zakelijk conflict’. Met de app zou het mogelijk zijn geweest om pc-games op iPhones en iPads te spelen door te streamen.

Steam Link-app geweigerd door Apple

De app werd kortgeleden aangekondigd door Valve en zou beschikbaar komen op iOS en tvOS. Daarmee zou het mogelijk worden om games die je normaal gesproken op een Windows-pc of Mac speelt te streamen naar je iPhone, iPad of Apple TV. Steam-ontwikkelaar Valve heeft de app een paar dagen geleden ter goedkeuring naar Apple gestuurd. Aanvankelijk werd de app goedgekeurd, maar later veranderde Apple toch weer van mening en keurde de app af. Het bedrijf beroept zich daarbij op een ‘zakelijk conflict met de app-richtlijnen’, dat pas later aan het licht kwam.

Valve protesteerde, maar dat heeft tot nu toe geen effect gehad. In een reactie zegt het bedrijf:

Ons team heeft veel uren aan dit project gewerkt, dus we zijn uiteraard teleurgesteld. We hopen dat Apple zich in de toekomst nog zal bedenken.

Wie toch Steam Link wil gebruiken zal naar een Android-telefoon moeten overstappen, want daarvoor is de beta al beschikbaar gesteld. Er was ook al een beta van de iOS-app in omloop bij gamereviewers en dat bleek redelijk te bevallen. De snelheid van je thuisnetwerk bleek wel bepalend voor hoe goed het streamen werkt.

Mogelijk conflict met App Store
Onduidelijk is welke regel de Steam Link-app heeft overtreden, maar het zou te maken kunnen hebben met de Steam-winkel, waarmee het mogelijk is games aan te schaffen die ook in de (Mac) App Store staan. Apple loopt daardoor inkomsten mis. Als mensen de games ook op hun Apple TV kunnen spelen zonder ervoor te betalen loopt Apple inkomsten mis. Het werkt ook met MFi-controllers en met een speciale controller van Valve zelf.

Het is onduidelijk wat er nu gebeurt met een andere app die Valve had aangekondigd, namelijk de Steam Video-app. Die staat voor aankomende zomer gepland en geeft je toegang tot de video’s en shows die op je gebruikersaccount staan. Je kunt hiermee streamen via Wi-Fi of 4G. Ook biedt de app een offline modus, voor als je lokaal bezig wilt kijken. Deze app is niet direct een bedreiging voor de inkomstenstroom van Apple.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 mei: Reactie Apple toegevoegd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2018, 1:48
Bron Bron Valve
Categorie Apps
Onderwerp games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.